1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Acuzele la adresa lui Soros au explodat. Zilnic sunt scrise 500.000 de mesaje negative pe Twitter despre el

Teoriile conspiraționiste de extremă dreapta îl au în centrul lor zilele acestea pe miliardarul George Soros, care este acuzat că sprijină protestele și răscoalele din SUA care au loc după uciderea afro-americanului George Floyd de către un ofițer alb de poliție, informează Jweekly.com.

06 iun, 2020 | Jweekly.com

Potrivit datelor furnizate de Liga Anti-Defăimare (ADL), una dintre cele mai importante organizații evreiești din Statele Unite, exprimarea agresivă față de Soros a explodat pe rețelele sociale în această săptămâna. Comentariile negative pe rețeaua de socializare Twitter au crescut de la 20.000 pe zi în data de 26 mai la 500.000 pe zi în 30 mai.

În aceste postări, potrivit ADL, Soros este acuzat fără a se aduce dovezi că finanțează protestele și răscoalele care au cuprins aproape toate orașele importante din Statele Unite, miliardarul fiind indicat drept susținătorul financiar al Antifa, o organizație descentralizată de extremă-stânga pe care Donald Trump a acuzat-o pentru violențele din țară, fără a prezența la rândul sau dovezi.

Potrivit Ligii Anti-Defăimare, teoriile conspiraționiste care-l privesc pe Soros pot servi că un mijloc pentru promovarea prejudecăților cu privire la rolul evreilor în declanșarea rascoalelor.

Printre cei care au postat mesaje conspiraționiste împotriva lui Soros se numără activista de dreapta Candace Owens și actorul James Woods.

"#Antifa este doar o unealtă în planul de iginerie socială pus la cale de Soros și de Statul Profund (birocrația americană, n.red). Strategi lui Obama, Ayers, Alinsky, Cloward-Piven,Clinton a fost întodeauna aceea de a provoca, a destabiliza și a de reconstrui din cenușă o "nirvana socialistă". Stați calmi, fiți pregătiți, dar nu va repeziți să inhatati momeala" a scris pe Twitter cunoscutul actor.

Soros, un cunoscut magnat de origine maghiară și care finanțează diverse cauze liberale pe tot globul, este favoritul teoriilor conspiraționiste ale dreptei. O astfel de teorie l-a acuzat pe Soros că a răspândit coronavirusul pentru a profită după aceea de vânzarea vaccinului.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO