1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

News

Lotul 4 al Autostrăzii Sebeş-Turda primeşte undă verde pentru construcţie

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a semnat astăzi, 5 iulie, Ordinul de ministru pentru menţinerea construcţiilor, act ce stă la baza emiterii autorizaţiei de construire pentru Lotul 4 al Autostrăzii Sebeş-Turda. 

05 iul, 2016 | ECONOMICA.net

După Loturile 1,2 și 3 ale Autostrăzii Sebeș – Turda, și Lotul 4 primește undă verde pentru construcție. "Ministerul Transporturilor s-a achitat de sarcini. Mingea este acum la constructori", anunţă Dan Costescu, ministrul Transporturilor pe reţeaua Linkedin. 

După emiterea autorizației de construire, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), va transmite antreprenorului Ordinul de Începere a lucrărilor. 

Lotul 4 al Autostrăzii Sebeș – Turda - KM 53+700 - 70+000, sector Km 53+700 – 53+900, km 60+550 - 60+700 are o lungime de 16 km. Traseul Lotului 4 se dezvoltă pe raza județului Alba, în stânga DN1, pe teritoriul administrativ al comunei Miraslău și pe cel al comunei Unirea, la vest de râul Mureș și la sud de pârâul Ciugud. Pe lângă realizarea lucrărilor rutiere, proiectul prevede și o serie de lucrări ce vizează siguranța circulației, protecția mediului, consolidări pentru prevenirea și/sau combaterea fenomenelor geologice negative, precum și realizarea sistemului de scurgere a apelor pluviale.

Autorizarea executării lucrărilor de construcții se face conform Legii nr. 50/1991 cu actualizările și modificările ulterioare.

Proiectul autostrăzii Sebeș-Turda, în lungime de 70 km, conectează autostrăzile existente A1 Deva-Sibiu și A3 Cluj (Gilău) - Câmpia Turzii. La finalizarea autostrăzii, Clujul va fi legat de Sibiu și Deva pe autostradă.

La sfârşitul lunii trecute au fost emise autorizaţii de construire pentru oturile 1 şi 3 din Autostrada Sebeş-Turda (A10), în valoare de  962 milioane de lei fără TVA. Constructorii sunt Asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Construcţii SRL, pentru primul lot cu o lungime de 17 kilometri, şi Tirrena Scavi SpA - Societa Italiana per Condotte D'Acqua SpA, pentru lotul 3, cu o lungime de 12,5 km.

CITEŞTE ŞI Undă verde pentru autostrada Sebeş-Turda: Au fost emise autorizaţii de construire pentru două loturi

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO