Adama a vândut în România, în ultimii trei ani, 660 de apartamente. Care a fost prețul mediu

Dezvoltatorul imobiliar Adama, deţinut de fondul austriac de investiţii Immofinanz, a vândut în ultimii trei ani aproape 660 locuinţe în România, în valoare de 50 milioane euro, astfel că preţul mediu de vânzare al unui apartament a fost de circa 72.000 euro.
Economica.net - lun, 30 apr. 2012, 10:57
Adama a vândut în România, în ultimii trei ani, 660 de apartamente. Care a fost prețul mediu

„În 2011, 2010 şi 2009, compania (Adama – n.r.) a livrat prin subsidiarele sale 200, 221 şi 236 de apartamente în România. Astfel, din vânzarea apartamentelor în fiecare din acest an, compania a încasat 16,9 milioane de euro, 17,6 milioane de euro, respectiv 13 milioane de euro”, se arată într-un raport al dezvoltatorului.

Veniturile obţinute în ultimii trei ani din vânzarea de locuinţe din România sunt comparabile cu investiţia alocată de companie pentru dezvoltarea unuia dintre cele mai importante proiecte din Bucureşti, Armonia Titan, cu peste 390 de apartamente.

Peste 10% din vânzările din perioada analizată au fost realizate către un singur client, veniturile totale realizate în acest caz fiind de 8,1 milioane de euro la finalul anului trecut, reprezentând 5,7 milioane de euro pentru 46 de apartamente în proiectul Armonia Titan şi 2,4 milioane de euro pentru 34 de locuinţe în ansamblul Optima. În 2010, acelaşi client a achiziţionat locuinţe în complexurile Adama de 4,7 milioane de euro.

Adama este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de locuinţe din România, fiind activ şi în Republica Moldova, Ucraina şi Turcia. Compania a construit până în prezent peste 1.500 de apartamente în România, în proiecte din Bucureşti, Ploieşti, Bacău, Braşov, Iaşi şi Cluj. Numărul unităţilor vândute de către Adama se ridică la peste 1.000 de apartamente, potrivit declaraţiilor anterioare ale companiei.

Compania are planuri pentru dezvoltarea a încă 40 de proiecte în România, cu o suprafaţă totală de peste 1,36 milioane de metri pătraţi.

Grupul austriac Immofinanz a preluat în noiembrie anul trecut 69,22% din acţiunile Adama Holding, tranzacţie de 42,43 milioane euro, devenind astfel acţionar unic al dezvoltatorului imobiliar. Immofinanz a cumpărat acţiunile de la fondul de hedging american Tiger Global, de la Morgan Stanley, o companie care administrează Lehman Brothers Marea Britanie şi de la acţionarii fondatori.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...