1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Aderarea Ucrainei la NATO ar putea provoca o 'ruptură completă' între Rusia şi Alianţa Nord-Atlantică - Rusia

Aderarea Ucrainei la NATO ar putea provoca o 'ruptură completă' a relaţiilor între Rusia şi Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, a declarat miercuri pentru Ria Novosti ministrul rus adjunct al apărării, Anatoli Ivanov, comentând legea adoptată marţi de parlamentul ucrainean, prin care Ucraina renunţă la statutul său de ţară nealiniată.

24 dec, 2014 | Agerpres

'Pentru moment, decizia parlamentului ucrainean ca Ucraina să renunţe la statutul său de ţară nealiniată nu constituie o ameninţare la adresa securităţii Rusiei, această decizie este una politică. Dacă însă această decizie va dobândi ulterior un sens militar (aderarea la NATO), vom acţiona într-o manieră adecvată. Vom rupe complet atunci relaţiile cu NATO şi restabilirea lor va fi imposibilă', a declarat el.

Rada Supremă (parlamentul unicameral ucrainean) a adoptat marţi, la propunerea preşedintelui Petro Poroşenko, o lege ce prevede abandonarea de către Ucraina a statutului său de ţară nealiniată şi reluarea politicii axate pe aderarea ţării la Alianţa Nord-Atlantică.

Această iniţiativă a fost susţinută de 303 de deputaţi, în condiţiile unui minim necesar de 226 de voturi. Petro Poroşenko a spus mai devreme că Ucraina a trebuit să renunţe la statutul său de ţară neutră deoarece acesta nu a fost în măsură să garanteze securitatea sa.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO