1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 3 º

Extern

Adina Vălean, aleasă în funcţia de vicepreşedinte al PE

Eurodeputata Adina Vălean (PNL) a fost aleasă marţi, la Strasbourg, din primul tur, în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European.

01 iul, 2014 | Agerpres

Europarlamentara româncă a obţinut 394 de voturi pentru, din totalul de 717 de eurodeputaţi prezenţi. Ea se numără printre cei şase vicepreşedinţi - din totalul de 14 vicepreşedinţi ai legislativului european - care au fost aleşi din turul întâi.

Europarlamentara Corina Creţu (PSD), desemnată luni de Grupul socialiştilor şi democraţilor (S&D) din Parlamentul European, alături de alţi doi europarlamentari, drept candidată pentru funcţia de vicepreşedinte al legislativului european, a intrat în turul doi.

Adina Vălean a fost desemnată, la 25 iunie, de grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, alături de alţi cinci europarlamentari, drept candidată pentru funcţia de vicepreşedinte al legislativului european.

'A fost un vot pentru România şi sunt onorată de sprijinul larg al parlamentarilor PPE. (...) Este un semnal puternic pe care PPE îl dă românilor, să aibă încredere că sunt apreciaţi în Uniunea Europeană. Cooperarea în interiorul delegaţiei României în PPE este un semnal bun pe care îl dăm pentru un partid de dreapta unit şi puternic, acasă şi în Europa', a declarat cu acel prilej Adina Vălean.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO