Adio, BlackBerry. Facebook renunţă la aplicaţiile pentru BlackBerry 10

Facebook şi-a retras suportul pentru telefoanele BlackBerry şi sistemul de operare BBOS la o lună după ce WhatsApp, serviciul de mesagerie care face parte din grupul Facebook, a luat aceeaşi decizie. BlackBerry a reacţionat pe reţelele sociale, cerând fanilor să-şi exprime susţinerea.
Economica.net - mar, 22 mart. 2016, 13:23
Adio, BlackBerry. Facebook renunţă la aplicaţiile pentru BlackBerry 10

Astfel, utilizatorii BlackBerry care doresc să folosească în continuare Facebook trebuie să acceseze site-ul reţelei sociale din browser-ul telefonului.

Luna trecută, aplicaţia de mesagerie WhatsApp a anunţat că va retrage suportul pentru BlackBerry până la sfârşitul acestui an.

BlackBerry a lansat anul trecut telefonul Priv, cu sistem de operare Android. Posesorii acestui tip de terminal nu sunt afectaţi de deciziile Facebook şi WhatsApp.

Înainte de apariţia iPhone-ului, în 2007, telefoanele BlackBerry, produse de compania canadiană Research In Motion (RIM), dominau piaţa smartphone-urilor. Decăderea a început imediat după ce Apple a reinventat mobilul şi a accelerat odată cu apariţia telefoanelor Android, care au democratizat practic smartphone-ul. BlackBerry a mai supravieţuit câţiva ani graţie statutului de furnizor de bază pentru instituţii guvernamentale şi corporaţii: până nu demult, telefoanele BlackBerry şi serviciul de mesagerie BBM erau singurele compatibile cu standardele de securitate din zona guvernamentală şi corporate.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...