1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

IT&C

Adio, Nokia: Primul telefon Lumia lansat sub brandul Microsoft

Microsoft a anunţat, luni noapte, Lumia 535, primul telefon pe care nu mai apre brandul Nokia ci logo-ul Microsoft.

11 noi, 2014 | ECONOMICA.net

Microsoft a anunţat, luni noapte, telefonul mobil Microsoft Lumia 535, renunţând oficial la brandul Nokia pe telefoanele sale pentru prima oară, relatează PC World.

Chiar dacă spatele telefonului este încă "îmbrăcat" în culorile tradiţionale Lumia, există o schimbare semnificativă: telefonul poartă logo-ul Microsoft, nu brandul Nokia.

Cifra "5" din coada numelui referă la "cinci mari experienţe integrate Microsoft" incluse în telefon: integrare cu Skype, suita Microsoft Office preinstalată, 15 GB spaţiu de stocare cloud OneDrive, asistentul digital Cortana şi Microsoft Outlook.

Conform Microsoft, Lumia 535 măsoară 140,2 x 72,45 x 8,8 mm şi cântăreşte 146 de grame. Înăuntru are un procesor Qualcomm 200, relativ slab, 1 GB de memorie şi 8GB spaţiu de stocare. Include, însă, un slot microSD care suportă un card de 128GB. Microsoft estimează că bateria de 1.905 mAh permite o durată de convorbiri GSM de până la 11 ore.

De ce contează: Luna trecută, Microsoft a spus că va renunţa la brandul Nokia pentru a elimina confuzia din piaţă în urma achiziţiei de 7 miliarde de dolari a companiei. (Compania Nokia încă există, dar se concentrează pe echipamente de reţea şi pe tehnologia sa de mapping HERE.) Însă numele Nokia va rămâne pe telefoanele din gama inferioară. În orice caz, Microsoft trebuie să se afirme ca proprietar al brandului Nokia, însă şi al ecosistemului care îl alimentează. Compania crede că logoul Microsoft este un punct natural de plecare.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO