Adio TDI! Volkswagen nu intenționează să dezvolte noi motoare convenționale

Șeful mărcii Volkswagen, Ralf Brandstaetter, a confirmat că nu va mai fi dezvoltată o nouă familie de motoare convenționale, inclusiv TDI, atenția brandului german fiind concentrată asupra celor electrice.
Ion Dobreanu - Dum, 21 mart. 2021, 19:14
Adio TDI! Volkswagen nu intenționează să dezvolte noi motoare convenționale

Într-o declarație pentru publicația germană Automobilwoche, CEO-ul mărcii Volkswagen din cadrul grupului cu același nume a confimat că nu intenționează să dezvolte noi motoare cu combustie, producătorul de automobile concentrându-și atenția asupra mașinilor cu baterii.

„În acest moment nu mă aștept să fie lansată o nouă familie de motoare”, a menționat Ralf Brandstaetter referindu-se strict la propulsoarele convenționale. Cu toate acestea, oficialul a explicat că actualele motoare vor fi modificate pentru a îndeplini standardele EURO 7.

„Încă avem nevoie de ele pentru un anumit timp și trebuie să fie cât mai eficiente posibil”, a explicat șeful mărcii Volkswagen. Conform lui Brandstaetter marca germană va avea nevoie de banii pe care îi câștigă din vânzarea vehiculelor cu aceste motoare cu combustie internă pentru a-și finanța expansiunea electrică, dar nu este limpede pentru cât timp.

Strategia „Accelerate”, anunțată pe 5 martie 2021, arată că marca germană speră ca vehiculele complet electrice să reprezinte peste 70% din vânzările sale de vehicule pe piața europeană până în 2030. În SUA și China, Volkswagen vizează o cotă de piață de peste 50% pentru vehiculele complet electrice la nivelul aceluiași an.

Vești proste pentru fanii TDI și de la Audi

La începutul lunii martie și șeful mărcii Audi din grupul Volkswagen, Markus Duesmann, a menționat că brandul premium nu va dezvolta noi motoare cu ardere internă. Ca și în cazul Volkswagen, atenția mărcii este complet direcționată către mașinile electrice, în timp ce motoarele existente vor mai fi utilizate doar pentru viitoarele generații ale modelelor A4, A6, și Q5.

„Următoarea generație a acestor trei modele va avea cu siguranță încă motoare cu ardere internă, inclusiv variante plug-in hybrid și mild hybrid” a declarat Duesmann, conform Automobilwoche.

Ca și omologul său de la marca Volkswagen, șeful Audi a evitat să menționeze o cronologie clară a procesului de renunțare la motoarele convenționale. „Clienții noștri vor decide când va ieși ultimul motor cu ardere internă de pe linia de asamblare”, a explicat Markus Duesmann.

Anterior, grupul Volkswagen, din care fac parte mărcile Audi și Volkswagen, plănuia să introducă ultima sa platformă pentru motoare cu combustie în 2026, ciclul său de viață finalizându-se în 2040. Având în vedere noile declarații nu este clar dacă programul inițial va fi modificat.

Este important de menționat că atât Volkswagen cât și Audi sunt mărcile care dau tonul sistemelor de propulsie în întreg grupul german. Aceste mărci furnizează propulsoare și brandurilor Skoda sau Seat, și ele parte a concernului german.

Citește și:

– Grupul Volkswagen a prezentat un nou plan industrial
– Volkswagen „Accelerează” electrificarea gamei de vehicule

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Criza Covid-19 loveşte din plin Ucraina: Record de noi infectări şi decese
Criza Covid-19 loveşte din plin Ucraina: Record de noi infectări şi decese
Ucraina a consemnat vineri a doua zi succesivă cu bilanţuri record ale infectărilor cu coronavirus şi deceselor, a comunicat ...
Caixabank ar putea să îşi vândă participaţia de 9,92% pe care o deţine la Erste Group
Caixabank ar putea să îşi vândă participaţia de 9,92% pe care o deţine la Erste Group
Grupul bancar spaniol Caixabank a anunţat joi că analizează posibilitatea vânzării întregii sale participaţii de 9,92% ...
Alusystem va executa proiectele de fațade ale ansamblurilor One Modrogan și One Peninsula, în valoare de 12 milioane de euro
Alusystem va executa proiectele de fațade ale ansamblurilor One Modrogan și One Peninsula, în valoare de 12 milioane de ...
Alusystem, parte din grupul Bog’Art, a fost contractată pentru execuţia proiectelor de fațade ale ansamblurilor, care ...