Grupul Volkswagen a prezentat un nou plan industrial

Grupul Volkswagen a prezentat astăzi un plan industrial pentru următorii ani. Acesta va avea la bază patru elemente - hardware, software, baterii - încărcare, și servicii de mobilitate.
Robert Stan - mar, 16 mart. 2021, 13:04
Grupul Volkswagen a prezentat un nou plan industrial

Volkswagen a prezentat astăzi o „foaie de parcurs”. Conform acesteia, actuala platformă MEB (Modular Electric Drive Toolkit) destinată mașinilor electrificate va fi extinsă anul viitor la 27 de modele aparținând tuturor mărcilor grupului. În plus, chiar de anul viitor grupul va lansa noua platformă PPE (Premium Platform Electric) care garantează un timp de încărcare mai redus, autonomie mai mare și accelerații superioare pentru modelele care o utilizează. Ceva mai târziu, „până la mijlocul deceniului”, o a treia platformă denumită SSP (Scalable Systems Platform) va putea fi utilizată pentru o nouă generație de vehicule.

În privința conectivității, mașinile mărcilor din grupul Volkswagen vor utiliza VW.OS, sistem de operare lansat în acest an și care va fi perfecționat „in-house”, în proporție de 60%.

Și în privința bateriilor sunt așteptate noi evoluții. În 2023, grupul va lansa un nou tip de pachete de baterii, scalabile, care vor fi utilizate până în 2030 pe 80% dintre modelele electrificate. Astfel, oficialii Volkswagen consideră că vor putea reduce costul bateriilor utilizate în segmentul „entry” cu 50% și în cel de volum cu până la 30%. Pentru atinge acest deziderat, Volkswagen va construi împreună cu partenerii săi șase uzine de producție a celulelor de baterii doar în Europa. Însumat, acestea vor avea o capacitate de 240 GWh.

„Electrificarea și digitalizarea schimbă vehiculul mai rapid și mai radical decât oricând. Economiile de scară sunt absolut critice pentru ambele probleme. Foaia de parcurs a platformei noastre ne va pune într-o poziție și mai bună pentru a valorifica întregul potențial al grupului. Prin punerea în comun a punctelor forte ale mărcilor noastre vom putea să ne extindem tehnologiile viitoare mai rapid”, a declarat Herbert Diess, președinte al consiliului de administrație al grupului Volkswagen.

Grație unui an 2020 bun, în ciuda pandemiei, și reducerilor de costuri ale căror beneficii vor fi direcționate către mobilitatea electrică, grupul german estimează că își va dubla vânzările de mașini electrice în acest an până la circa 1 milion de exemplare.

Odată cu creșterea vânzărilor de mașini electrice Volkswagen estimează că marja sa operațională va urca la 5% – 6,5% în acest an și la 7% – 8% în 2025. Pentru asta grupul este pregătit să reducă costurile fixe cu două miliarde de euro până în 2023.

100.000 de vehicule pierdute din cauza crizei de semiconductori

Tot astăzi, șeful Volkswagen a declarat că grupul nu a reușit să construiască circa 100.000 de mașini în acest an din cauza lipsei de semiconductori care a afectat întregul sector auto. Conform oficialului, această pierdere nu va putea fi suplinită în 2021.

Vorbind la conferința de presă anuală a Volkswagen, Diess a menționat că grupul își va asigura în viitor aprovizionarea cu cipuri prin acorduri directe cu furnizorii.

Citește și:

– Volkswagen își va reduce forța de muncă din Germania cu circa 4.000 de angajați
– Volkswagen va avea nevoie de celule pentru baterii de cel puțin 300 GWh în 2030

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Rusia înregistrează un nou record de infectări și decese cauzate de COVID-19
Rusia înregistrează un nou record de infectări și decese cauzate de COVID-19
Rusia a înregistrat sâmbătă un nou record de decese şi de contaminări asociate COVID-19, pentru a treia zi consecutiv, ...
Război financiar în România. Miză uriașă pentru banii a șase milioane de români – Revista Capital
Război financiar în România. Miză uriașă pentru banii a șase milioane de români – Revista Capital
Un război financiar cu o miză uriașă se poartă în aceste zile în România, după ce Ben Madadi, care deține în prezent ...
Rusia ar putea să întrerupă furnizarea de gaze naturale către Republica Moldova după 1 noiembrie
Rusia ar putea să întrerupă furnizarea de gaze naturale către Republica Moldova după 1 noiembrie
Discuţiile dintre Republica Moldova şi Rusia rămân divergente asupra preţului şi altor detalii ale unui nou acord de ...