1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Administrația americană a impus noi sancțiuni economice împotriva Cubei

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri noi sancţiuni în privinţa Cubei, care le vor interzice americanilor să locuiască în imobile proprietate a guvernului cubanez şi vor restricţiona importurile de alcool şi tutun cubaneze, relatează Reuters, citată de Agerpres.

23 sep, 2020 | Agerpres

"Astăzi, în cadrul luptei noastre continue împotriva opresiunii comuniste, anunţ că Departamentul Trezoreriei (de finanţe - n.r.) le va interzice călătorilor din SUA să se cazeze la proprietăţi ale guvernului cubanez. Impunem de asemenea noi restricţii importurilor de alcool şi tutun cubaneze", a afirmat Trump, în cadrul unei ceremonii la Casa Albă dedicate veteranilor invaziei din Golful Porcilor (1961) şi împlinirii a 40 de ani de la aşa-zisul exod de la Mariel - "Mariel Boatlift", care a permis venirea în SUA a 120.000 de cubanezi.

După instalarea sa la Casa Albă, în 2017, administraţia Trump a întărit restricţiile privind Cuba, după relativa relaxare din timpul predecesorului său democrat Barack Obama.

În iunie 2019, administraţia americană a impus noi restricţii dure de călătorie în statul comunist, explicând că doreşte astfel să crească presiunea asupra Havanei pentru susţinerea acordată liderului venezuelean Nicolas Maduro. Între altele, a fost vizat aşa-zisul turism de educaţie, una din cele mai populare excepţii de la interdicţiile generale privind turismul american în Cuba.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO