1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Administrația Trump a refuzat să garanteze că toți americanii își vor permite să cumpere vaccinul împotriva coronavirus

Secretarul american al Sănătății, Alex Azar, a spus miercuri că nu poate să garanteze că vaccinul împotriva coronavirus va fi accesibil pentru toți americanii atunci când va fi inventat, informează businessinsider.com.

 

27 feb, 2020 | businessinsider.com

"Noi am vrea să va asigurăm că-l vom face accesibil pentru toată lumea, dar nu putem controla prețurile, pentru că avem nevoie de privați să facă investițiile. Controlul prețurilor nu ne va duce acolo.", a răspusn Azar într-o interpelare în față Congresului, în care a explicat demersurile pe care le face administrația Trump pentru a lupta împotriva coronavirus.

El a părut totuși să-l contrazică pe președintele Trump cu privire la faptul că virusul va dispărea o dată cu încălzirea vremii, declarație pe care Trump a făcut-o săptămâna trecută.

Politicienii democrați și organizațiile neguvernamentale s-au repezit să critice vehement declarația lui Alex Azar.

"Secretarul Azar refuză să promita că vaccinul de combatere a coronavirus va fi disponibil pentru orice american", a scris miercuri pe twitter senatorul democrat de Hawai Brian Schatz.

Organizația progresistă Center for American Progress  a scris pe pagina sa de twitter ca reacție la spusele secretarului Sănătății: "Această este o criză de sănătate globală și oricine ar trebui să aibă dreptul la medicamente care să-l protejeze împotriva virusului."
În ciuda eforturilor pe care le fac guvernele și institutele medicale de cercetare, se estimează că un vaccin împotriva coronavirus va fi descoperit în câteva luni. Cea mai bună metode de prevenție acum este spălatul constant pe mâini.

Președintele Trump a cerut Congresului luni o suma de 2,5 miliarde de dolari pentru a o folosi în campania de combatere a coronavirus, peste 1 miliard urmând să meargă în cercetarea descoperirii unui vaccin.
Miercuri în Statele Unite erau confirmate 60 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în: Arizona, California, Illinois, Massachusetts, Washington și Wisconsin.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO