1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

News

Administraţia Castelului Corvinilor cere scoaterea imaginii monumentului din reclama unei loterii canadiene

Administraţia Muzeului Castelul Corvinilor din Hunedoara caută soluţii pentru ca imaginea monumentului istoric să nu mai poată fi folosită ca reclamă de o loterie din Canada, unde castelul este prezentat cu o etichetă de 5 dolari agăţată de unul dintre turnuri.

05 aug, 2014 | AGERPRES

'Imaginea castelului este folosită de o loterie într-o publicaţie din Ontario şi sugerează ca şi cum cu 5 dolari ai putea câştiga bani din care să-ţi poţi permite să-ţi cumperi un castel, un iaht, o vilă sau un elicopter. Căutăm soluţii pentru ca imaginea castelului să nu mai poată fi folosită în această campanie', a declarat marţi pentru AGERPRES administratorul Castelului Corvinilor, Dan Bera.

Potrivit acestuia, Castelul Corvinilor este înregistrat ca marcă la OSIM, inclusiv ca imagine. De asemenea, au fost înregistrate şi variantele numelui cum sunt 'Castelul Hunedoarei', 'Castelul Huniazilor' şi chiar varianta greşită 'Castelul Corvineştilor'.

Juriştii Primăriei Hunedoara caută acum o soluţie legală pentru ca simbolul municipiului şi unul dintre cele mai cunoscute monumente de artă gotică din România să nu mai poată fi folosit decât cu acordul autorităţilor în drept.

Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus de cunoscutul portal turistic TripAdvisor între primele cinci destinaţii de vacanţă din România, poziţia ocupată fiind datorată voturilor primite din partea turiştilor care au vizitat acest monument istoric construit în perioada medievală.

Ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara, castelul este o construcţie impunătoare, prevăzută cu turnuri, bastioane şi un donjon. De-a lungul timpului, castelul a avut mai mulţi proprietari şi a căzut pradă unui incendiu devastator în anul 1854. Prima restaurare a monumentului s-a încheiat în anul 1914, fiind urmată de o altă etapă, în perioada 1956-1968.

Potrivit datelor oficiale, Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost vizitat anul trecut de 300.000 de turişti, plătitori de bilete.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO