1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Administraţia Obama va înainta recurs contra suspendării decretului asupra imigranţilor ilegali

Administraţia lui Barack Obama va înainta de luni recurs pentru a nu se aplica decizia unui judecător federal din Texas de suspendare a măsurilor adoptate prin decret de preşedintele Statelor Unite pentru regularizarea situaţiei a milioane de imigranţi ilegali ce riscă să fie expulzaţi, informează EFE şi Reuters.

21 feb, 2015 | Agerpres

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe Josh Earnest a explicat, în briefingul său de vineri, că recursul excepţional al Departamentului Justiţiei urmăreşte să suspende blocarea temporară decretată de judecătorul federal Andrew Hanen ce împiedică punerea în aplicare a primei faze a măsurilor lui Obama care ar fi trebuit să intre în vigoare miercuri.

La iniţiativa statului Texas şi a guvernatorului republican al acestuia, Greg Abbott, mai mult de jumătate dintre statele federale americane au dat Administraţia de la Washington în judecată, în plângerea înaintată justiţiei susţinându-se că Obama şi-a depăşit atribuţiile stabilite prin Constituţie. Drept urmare, judecătorul Andrew Hanen a decis suspendarea aplicării decretului până când justiţia va emite o hotărâre definitivă.

Trecând peste opinia Congresului, care a votat de mai multe ori împotriva revizuirii legislaţiei privind imigraţia, preşedintele Obama a anunţat în noiembrie un program menit să asigure circa 4,7 milioane de imigranţi clandestini că nu vor fi expulzaţi înapoi către ţările lor de origine.

Decizia de suspendare a aplicării decretului a fost anunţată cu numai o zi înaintea datei de la care, în virtutea acestui act normativ, imigranţii ilegali se puteau înscrie în programul DACA (Deferred Action for Childhood Arrival) pentru a putea obţine un permis temporar de muncă ce amâna expulzarea lor din SUA cu încă cel puţin trei ani.

Se estimează că de aceste măsuri anunţate de Obama în noiembrie anul trecut ar putea beneficia peste 5 din totalul de 11 milioane de imigranţi ilegali din ţară.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO