1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

Companii

Dacia: Administraţia şi Sindicatul au căzut la pace. Salariile angajaţilor cresc cu 100-150 de lei

Administraţia uzinei Dacia de la Mioveni a căzut la pace cu sindicatele şi urmează să încheie un nou contract colectiv de muncă. Salariaţii au primit mult mai puţin decât au solicitat iniţial.

20 ian, 2015 | ECONOMICA.net

În a 20-a zi de când au deschis conflictul de muncă şi după mai multe rânduri de negocieri, Sindicatul Automobile Dacia a acceptat propunerea Administraţiei referitoare la nivelul salariiilor şi al primelor aferente acestui an. "Marți, 20 ianuarie 2015, a avut loc ultima ședință de negocieri între Administrație și Sindicatul Autoturisme Dacia (SAD)", se arată într-un comunicat al producătorului de autoturisme.

Astfel, începând cu luna ianuarie 2015, toţi operatorii şi funcţionarii vor primi o majorare salarială de 150 de lei, iar personalul TESA ce aparţine primului nivel de management va primi 100 de lei în plus. De asemenea, începând cu luna aprilie, personalul TESA din primul nivel de management va primi un plus de 1,9% din salariu, în timp ce middle managementul va primi 3% în plus.

Prima de rezultat pentru 2014, în valoare de 1.410 lei, va fi plătită în mai 2015. În plus, valoarea tichetelor cadou (pentru 8 martie și Crăciun) va fi de 70 de lei.

Sumele pentru care s-au înţeles cele două părţi sunt mult mai mici faţă de cererea iniţială a Sindicatului, care solicita o majorare a salariilor cu 400 de lei şi o primă de rezultat anuală de 2.300 de lei.

Amintim că Sindicatul Automobile Dacia (SIAD) a deschis pe 8 ianuarie conflictul de muncă, după ce Contractul Colectiv de Muncă aferent anului trecut a expirat, iar angajaţii au refuzat să mai negocieze cu conducerea producătorului de autoturisme. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO