1EUR = 4.7748 RON | Bucureşti 16 º

News

Administratorul FP cere ASF să explice de ce nu a aprobat regulamentul care îi permitea să se listeze la Londra

Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti, administratorul Fondului Proprietatea, a solicitat oficial Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) clarificări în legătură cu motivarea vizând neaprobarea Regulamentului privind listarea pe o piaţă dintr-un alt stat membru, prin intermediul titlurilor de interes a acţiunilor admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată din România, potrivit raportului curent transmis, joi seară, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

27 noi, 2014 | Agerpres

'Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti (Administratorul Fondului), în calitate de administrator unic şi societate de administrare a investiţiilor Fondul Proprietatea SA (Fondul), doreşte să informeze acţionarii că în data de 26 noiembrie 2014 Autoritatea
de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat că nu a aprobat Regulamentul privind listarea pe o piaţă dintr-un alt stat membru, prin intermediul titlurilor de interes a acţiunilor admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată din România (Regulament DI), deoarece nu a fost întrunită majoritatea voturilor necesară aprobării. ASF nu a prezentat nicio argumentare în anunţ cu privire la motivele neaprobării de către Consiliul ASF a regulamentului', se spune în raport.

Totodată, administratorul Fondului Proprietatea dă asigurări acţionarilor că îşi menţine angajamentul în ceea ce priveşte listarea FP la Londra şi va prezenta recomandările sale în legătură cu acest proiect imediat după ce ASF va oferi clarificări.

'Ne menţinem angajamentul în a respecta dorinţa acţionarilor de a avea Fondul listat la Londra, potrivit deciziei acestora din luna aprilie, şi vom prezenta recomandările noastre în legătură cu acest proiect de îndată ce vom obţine clarificări din partea ASF', se mai spune în document.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) nu a întrunit, în şedinţa de miercuri, majoritatea voturilor pentru aprobarea Regulamentului privind listarea pe o piaţă dintr-un alt stat membru, prin intermediul titlurilor de interes, a acţiunilor admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată din România.

Potrivit unui comunicat al ASF, remis miercuri AGERPRES, liberalizarea interconectării Depozitarului Central din România cu pieţele de capital din statele membre va continua potrivit termenelor prevăzute în Regulamentul UE nr. 909/2014.

Perioada de consultare publică asupra proiectului de Regulament privind listarea pe o piaţă dintr-un alt stat membru, prin intermediul titlurilor de interes, a acţiunilor admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată din România s-a încheiat pe 23 noiembrie. Aprobarea acestui regulament ar fi permis listarea Fondului Proprietatea la Bursa de la Londra, prin intermediul titlurilor de interes.

''În funcţie de fluxul principal al observaţiilor pe care le primim din piaţă, vom lua decizia (de adoptare a proiectului de regulament - n. r.) miercuri sau nu. La acest moment nu ştiu exact sinteza (observaţiilor la proiect - n.r.), în direcţia noastră de specialitate se lucrează să vedem care este părerea pieţei (...) Un răspuns în momentul de faţă asupra votului de săptămâna aceasta cu privire la listarea prin certificate de interes (DI-uri) nu poate fi dat pentru că nici nu ar fi profesionist să-l dau până nu am toate argumentele din piaţă'', a declarat luni, 24 noiembrie, pentru AGERPRES, vicepreşedintele ASF responsabil pentru piaţa de capital, Mircea Ursache.

Oficialul ASF a arătat că în piaţa de capital părerile sunt împărţite în privinţa acestui proiect - pe de o parte este teama acţionarilor BVB şi a jucătorilor de pe bursă că o astfel de listare va transfera lichiditatea în cealaltă piaţă, iar principalii indicatori BVB vor scădea, iar pe de altă parte există argumentele şi graficele care arată că listările pe GDR-uri (certificate globale de depozit - n.r.) ale celorlalte companii, Electrica şi Romgaz, nu au influenţat lichiditatea pe bursă.

'Chiar dacă în primele zile (în cazul Electrica şi Romgaz) lichiditatea s-a mutat puţin la Londra, apoi a avut loc un echilibru într-o perioadă rezonabil de scurtă', a adăugat Ursache.

FP are ca ţintă pentru listarea la Bursa de la Londra prima parte a lunii decembrie şi, pentru acest demers, ar avea nevoie ca ASF să aprobe în cursul acestei săptămâni proiectul de Regulament privind titlurile de interes.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO