ADMITERE 2013: Care au fost cele mai căutate specializări la Universitatea din Bucureşti în 2013

Peste 92 de candidaţi concurează pentru un loc la specializarea Limbi Moderne Aplicate din cadrul Universităţii din Bucureşti. Peste 23 de candidaţi se luptă pentru un loc la Administrarea afacerilor, în timp ce la Hidrologie și Meteorologie sunt aproape 19 candidaţi pe loc.
Economica.net - lun, 22 iul. 2013, 11:44
ADMITERE 2013: Care au fost cele mai căutate specializări la Universitatea din Bucureşti în 2013

Facultățile Universității din București au încheiat procesul de înscriere. Peste 26.000 de candidaţi şi-au depus dosarele în sesiunea iulie 2013, pentru admiterea la studii universitare de licenţă, iar în medie 6 candidați concurează pe un loc la buget la UB.

Specializările cu cea mai mare concurenţă la Universitatea din Bucureşti în iulie 2013
Limbi Moderne Aplicate: peste 92 candidaţi pe loc.
Administrarea afacerilor (din cadrul Facultăţii de Administraţie şi Afaceri): peste 23 de candidaţi pe loc.
Hidrologie și Meteorologie (aproape 19 candidaţi pe loc), Planificare teritorială (aproape 18 candidaţi pe loc), Cartografie (17 candidaţi pe loc), Geografie București (16 candidaţi pe loc), Geografia turismului (aproape 16 candidaţi pe loc).
Italiană (aproape 16 candidaţi pe loc), Rusă (14 candidaţi pe loc), Portugheză (aproape 14 candidaţi pe loc), Japoneză (12 candidaţi pe loc).

Lista celor mai căutate facultăţi de candidaţi în iulie 2013
Facultatea de Administraţie şi Afaceri: peste 14 candidaţi pe loc. Cea mai căutată specializare a fost Administrarea afacerilor (cu peste 23 candidaţi pe loc).

Facultatea de Geografie: aproape 13 candidaţi pe loc. Cele mai căutate specializări: Hidrologie și Meteorologie (aproape 19 candidaţi pe loc), Planificare teritorială (aproape 18 candidaţi pe loc), Cartografie (17 candidaţi pe loc), Geografie București (16 candidaţi pe loc), Geografia turismului (aproape 16 candidaţi pe loc).

Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării: aproape 8 candidaţi pe loc.

Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine: aproape 8 candidaţi pe loc. Cele mai căutate specializări: Limbi Moderne Aplicate (peste 92 candidaţi pe loc), Italiană (aproape 16 candidaţi pe loc), Rusă (14 candidaţi pe loc), Portugheză (aproape 14 candidaţi pe loc), Japoneză (12 candidaţi pe loc), Studii americane (peste 8 candidaţi pe loc), Arabă (aproape 8 candidaţi pe loc), Neogreacă (peste 7 candidaţi pe loc).

Facultatea de Ştiinţe Politice: aproape 7 candidaţi pe loc. Cele mai căutate specializări: Studii de securitate (aproape 10 candidaţi pe loc), Științe politice (peste 8 candidaţi pe loc).

Facultatea de Biologie: peste 6 candidaţi pe loc.
Facultatea de Drept: peste 5 candidaţi pe loc.
Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială: aproape 5 candidaţi pe loc.
Facultatea de Litere: aproape 5 candidaţi pe loc. Cea mai căutată specializare: Studii europene (aproape 8 candidaţi pe loc).
Facultatea de Istorie: aproape 5 candidaţi pe loc. Cea mai căutată specializare: Relații Internaționale și Studii Europene (aproape 9 candidaţi pe loc).
Facultatea de Matematică și Informatică: peste 4 candidaţi pe loc.
Facultatea de Psihologie și Științele Educației: aproape candidaţi pe loc.

Sesiunea de admitere la UB din septembrie 2013

Majoritatea facultăților din cadrul Universității din București (cu excepția Facultăților de Biologie, Psihologie și Științele Educației, Sociologie și Asistență Socială) organizează o sesiune de admitere pentru studii universitare de licență și în luna septembrie 2013, în cazul în care în urma finalizării sesiunii din luna Iulie 2013 vor rămâne locuri neocupate (la buget sau la taxă).
Facultatea de Drept va organiza concurs de admitere în sesiunea Septembrie 2013 doar pentru forma de învățământ la distanță (ID).
Calendarul admiterii pentru sesiunea Septembrie 2013:
Înscrieri: 3 – 10 Septembrie 2013
Examene: 12 – 16 Septembrie 2013
Data limită de afișare a rezultatelor: 21 Septembrie 2013

Te-ar mai putea interesa și
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
Compania IT HMD anunță că a lansat cele mai recente creații a sa: telefoanele cu taste Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G. Acest trio vine într-un curcubeu de culori, iar prețurile......
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex, companie dezvoltatoare de parcuri comerciale, anunță că va inaugura pe 1 mai un nou centru comercial modern în ...
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare în data de 30 mai, a anunţat, marţi, Ministerul Energiei, ...
Guvernul a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli a Loteriei Române
Guvernul a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli a Loteriei Române
Guvernul a aprobat, marţi, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2024 pentru Compania Naţională Loteria Română, ...