Admitere facultate: oraşe mici în care au ajuns cele mai mari universităţi din ţară

Universităţi prestigioase din România au ajuns în oraşe mici din ţară prin intermediul extensiilor/filialelor pe care le-au înfiinţat aici. De exemplu, în Drobeta-Turnu Severin ai o plajă generoasă care cuprinde 16 specializări în care poţi obţine licenţa de la Universitatea publică din Craiova. Călimăneşti, Focşani, Sighişoara sunt câteva dintre oraşele în care poţi obţine licenţa de la Universitatea din Bucureşti.
Cristina Şomănescu - mie, 24 iul. 2013, 20:59
Admitere facultate: oraşe mici în care au ajuns cele mai mari universităţi din ţară

ECONOMICA.NET a selectat doar oraşele care nu au propriile universităţi publice şi în care sunt prezente universităţi publice sau/şi private mari, unele prestigioase, doar prin filiale/extensii universitare. De asemenea, veţi citi în continuare doar despre specializările cu predare în limba română, organizate de marile universităţi de la noi.

Drobeta-Turnu Severin

Candidaţii din acest oraş au la dispoziţie 16 specializări pe care le pot absolvi cu diplomă de licenţă de la Universitatea din Craiova – instituţia care a adus programele de studii în Drobeta-Turnu Severin.
Punctual, Universitatea din Craiova organizează admitere în Drobeta-Turnu Severin la următoarele specializări: Administraţie publică, Finanţe şi bănci, Management, Administrarea afacerilor, Economia comerţului, turismului şi serviciilor, Contabilitate şi informatică de gestiune, Educaţie fizică şi sportivă, Kinetoterapie şi motricitate specială, Limbă şi literatură română şi engleză, Limbă şi literatură română şi franceză, Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar, Inginerie şi protecţia mediului în industrie, Ştiinţa materialelor, Navigaţie şi transport maritim şi fluvial, Inginerie economică industrială, Ingineria sudării.

Candidaţii pot obţine la Drobeta-Turnu Severin şi licenţa de la prestigioasa Universitate din Bucureşti în specializarea Geografia turismului sau în specializarea Planificare teritorială.

Călimăneşti şi Sighişoara 

La Călimăneşti sau la Sighişoara poţi studia şi obţine licenţa de la Universitatea din Bucureşti în specializarea Geografia turismului.

Focşani

Absolvenţii de liceu care au promovat examenul de bacalaureat pot obţine la Focşani licenţa în Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar de la Universitatea din Bucureşti.

Buzău

Universitatea din Bucureşti a adus specializarea de licenţă Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar şi la Buzău.

Piatra Neamţ

Candidaţii pot obţine la Piatra Neamţ licenţa de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi în specializarea Economia comerţului, turismului şi serviciilor.

Bistriţa

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj (UBB) a adus următoarele facultăţi la Bistriţa, prin extensiile pe care le-a organizat în oraş: Georgrafia turismului, Management, Administraţie publică, Educaţie fizică şi sportivă. Candidaţii pot obţine la Bistriţa licenţa de la UBB în oricare dintre specializările menţionate mai sus.

Năsăud

UBB mai are o extensie în judeţul Bistriţa-Năsăud – specializarea de licenţă Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar care funcţionează în oraşul Năsăud.

Gheorgheni

Candidaţii pot obţine la Gheorgheni licenţa în Geografia turismului, tot de la Universitatea Babeş-Bolyai.

Câmpulung Muscel

Universitatea Spiru Haret a adus facultatea de Contabilitate şi Finanţe la Câmpulung Muscel.
Concret, candidaţii au de ales între următoarele programe de studii de licenţă pe care Universitatea Spiru Haret le organizează la Câmpulung Muscel: Contabilitate şi informatică de gestiune, Finanţe şi bănci, Administrarea afacerilor.

Râmnicu-Vâlcea

Universitatea Spiru Haret a adus Facultatea de Drept şi Facultatea de Contabilitate şi Finanţe şi la Râmnicu-Vâlcea.
Absolvenţii de liceu care au promovat examenul de bacalaureat pot obţine la Râmnicu-Vâlcea licenţa de la Universitatea Spiru Haret în: Drept, Contabilitate şi informatică de gestiune ori Finanţe şi bănci.

O altă mare universitate privată din România – Universitatea Constantin Brâncoveanu – a adus Facultatea de Management marketing în afaceri economice la Râmnicu-Vâlcea.
Candidaţii pot obţine la Râmnicu-Vâlcea licenţa de la Universitatea Constantin Brâncoveanu în următoarele specializări: Management, Economia comerţului, turismului şi serviciilor, Contabilitate şi informatică de gestiune, Finanţe şi Bănci, Administraţie publică.

Brăila

Universitatea Constantin Brâncoveanu are două facultăţi la Brăila: Facultatea de Management, marketing în afaceri economice şi Facultatea de Ştiinţe administrative şi ale comunicării.
Punctual, candidaţii pot obţine la Brăila licenţa de la Universitatea Constantin Brâncoveanu în următoarele domenii: Management, Contabilitate şi informatică de gestiune, Finanţe şi bănci.

Satu-Mare

Universitatea privată Vasile Goldiş din Arad are trei facultăţi la Satu-Mare.
Candidaţii pot obţine licenţa la Satu-Mare de la Universitatea Vasile Goldiş în următoarele specializări: Ecologie şi protecţia mediului, Contabilitate şi informatică de gestiune, Marketing.
La Satu-Mare poţi obţine licenţa şi în Administraţie publică de la Universitatea Babeş-Bolyai.

Zalău

Cei care vor să studieze la Zalău cursurile Universităţii Vasile Goldiş au de ales între următoarele programe de licenţă: Ecologie şi protecţia mediului şi Marketing.
Tot la Zalău poţi urma programul de studii de licenţă Geografia turismului, organizat de Universitatea Babeş-Bolyai (UBB).

Blaj

Candidaţii pot urma la Blaj specializarea Teologie greco-catolică pastorală pe care o vor absolvi cu diplomă de licenţă de la UBB.

Marghita

La Marghita poţi obţine diplomă de licenţă în Marketing, de la Universitatea Vasile Goldiş.

Sebiş

Candidaţii pot obţine la Sebiş (oraş din judeţul Arad) licenţa în specializarea Economia comerţului, turismului şi serviciilor de la Universitatea Vasile Goldiş.

Sfântu-Gheorghe

Aici te poţi înrola la următoarele specializări ale Universităţii Babeş-Bolyai: Economia firmei, Economia comerţului, turismului şi serviciilor, Administraţie publică, Ingineria sistemelor biotehnice si ecologice. La absolvire vei obţine diplomă de licenţă de la UBB.

Sighetu-Marmaţiei

Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar, Geografia turismului, Geografia mediului pot fi absolvite la Sighetu-Marmaţiei, cu diplomă de licenţă de la Universitatea Babeş-Bolyai.

Alexandria (nu din Egipt, ci din Teleorman!)

La Alexandria te poţi înrola la următoarele specializări organizate aici de Universitatea Valahia (universitatea publică din Târgovişte): Economia comerţului, turismului şi serviciilor şi specializarea Administraţie publică.

Vatra-Dornei

Poţi urma şi absolvi specializarea Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar la Vatra-Dornei, cu diplomă de licenţă de la UBB.

Te-ar mai putea interesa și
Parisul ia noi măsuri în favoarea fermierilor pentru a încheia criza apărută la începutul anului, care a dus la proteste masive
Parisul ia noi măsuri în favoarea fermierilor pentru a încheia criza apărută la începutul anului, care a dus la proteste ...
Guvernul francez a dat sâmbătă publicităţii o serie de măsuri suplimentare în favoarea agricultorilor, în speranţa că va încheia odată pentru totdeauna criza apărută la începutul......
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea Bulevardului Ghencea
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea ...
Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat astăzi că instituția pe care o conduce a atribuit contractul pentru ...
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub ...
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...