Admiterea la tranzacţionare a acţiunilor MedLife la BVB, estimată pentru 21 decembrie

Acţiunile MedLife ar putea fi admise la tranzacţionare în 21 decembrie, cu simbolul 'M', se arată într-un document publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Economica.net - mar, 06 dec. 2016, 09:08
Admiterea la tranzacţionare a acţiunilor MedLife la BVB, estimată pentru 21 decembrie

Vor fi listate peste 8,84 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,25 lei/acţiune, conform deciziei ASF de aprobare a prospectului de ofertă publică secundară iniţială de vânzare de acţiuni deţinute de V4C Eastern Europe Holding V Limited şi International Finance Corporation la Societatea MedLife.

Oferta este împărţită în două tranşe, respectiv un procent de 15% din acţiunile oferite (1.326.072 acţiuni) va fi oferit iniţial oricăror persoane fizice sau juridice care nu întrunesc criteriile de încadrare ca Investitori Instituţionali, iar restul de peste 7,51 milioane de acţiuni vor fi oferite către instituţii de credit, firme de investiţii, organisme de plasament corectiv, societăţi de asigurare, fonduri de pensii etc.

În acest moment, V4C deţine 36,2% din capitalul social, International Finance Corporation – 12,7%, Mihaela Gabriela Cristescu – 15%, Mihail Marcu – 21%, iar Nicolae Marcu – 15%.

Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, declara recent că listarea MedLife va aduce pe bursă, în următoarele 18 luni, şi alţi antreprenori români.

„Cred cu convingere că MedLife va fi o tranzacţie de succes, va stimula antreprenorii români să aibă încredere, curaj, să-şi listeze compania pentru a obţine capital. Sper din suflet ca piaţa să susţină această tranzacţie. Nu vreau să îmi aduc aminte de Adeplast, tranzacţie în care un broker a ieşit în presă în prima zi şi a criticat tranzacţia, brokerul care ar fi trebuit să atragă companii pentru că beneficiază de acest lucru. Ne dăm practic cu stângul în dreptul. Eu sper să înţelegem din ce s-a întâmplat în trecut pentru că dacă MedLife se va lista, sunt ferm convins că în 18 luni vom avea şi alţi antreprenori români care vor ridica capital de pe bursă. Lucrurile acestea nu sunt întâmplătoare”, a spus Anghel.

El a mai arătat că antreprenorii întreabă brokerii şi oficialii BVB despre o tranzacţie de succes pentru a şti dacă să se listeze.

„E greu după eşuarea unei tranzacţii gen Adeplast să vezi în termen scurt alţi antreprenori. Prima discuţie este: „Arătaţi-mi o tranzacţie de succes de la un antreprenor”. Asta este una dintre primele întrebări pe care antreprenorii ni le pun nouă şi mai ales brokerilor, care sunt principalii vectori care ar putea să aducă companii la bursă”, a mai arătat preşedintele BVB.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Plafonul pentru sprijinirea investițiilor în procesare ar putea fi ridicat la 15 milioane de euro
Plafonul pentru sprijinirea investițiilor în procesare ar putea fi ridicat la 15 milioane de euro
Plafonul sprijinului public pentru investiţiile în procesare ar putea fi modificat în Plan Naţional Strategic (PNS) la ...
Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric și peste 1.300 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza unei furtuni foarte puternice
Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric și peste 1.300 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza unei ...
Furtuna de zăpadă, care a lovit în acest weekend sudul SUA, lăsând mii de persoane fără curent electric şi determinând ...
Hidroelectrica a finalizat platforma pentru contractarea online, e funcțională. Urmează lansarea aplicațiilor mobile
Hidroelectrica a finalizat platforma pentru contractarea online, e funcțională. Urmează lansarea aplicațiilor mobile
La câteva luni după ce Hidroelectrica, cel mai mare producător de enegie electrică din țară, și furnizorul cu cel ...