Admiterea la Universitatea din Bucureşti, în jurul perioadei 21-25 iulie. Înscrierile, în jur de 10 iulie

Facultăţile Universităţii din Bucureşti vor organiza examenele de admitere în jurul perioadei 21-25 iulie iar înscrierile se vor desfăşura în jurul datei de 10 iulie, a declarat joi prorectorul UB Romiţă Iucu.
Economica.net - joi, 10 apr. 2014, 10:06
Admiterea la Universitatea din Bucureşti, în jurul perioadei 21-25 iulie. Înscrierile, în jur de 10 iulie

‘Vom fi fericiţi să lansăm examenul de admitere concomitent cu perioada aniversară pentru Universitate, o să începem undeva în jur de 10 iulie înscrierea candidaţilor, va fi un moment frumos ei vor veni să se înscrie la Universitatea care aniversează în acele zile şi momentele sale de glorie pentru cei 150 de ani, iar perioada de examene va fi una care se va derula în jurul perioadei de 21-25 iulie. Vom avea două excepţii, Facultatea de Matematică şi cea de Fizică, unde examenele vor începe puţin mai devreme. Pentru masterate vom avea, la fel, o perioadă care este alocată lunii iulie şi o alta în luna septembrie. Studiile doctorale se vor derula pe perioada admiterii numai în luna septembrie’, a anunţat prorectorul UB în conferinţa de presă desfăşurată cu ocazia deschiderii celei de-a XV-a ediţii a Târgului Educaţiei.

El a afirmat că Universitatea din Bucureşti susţine programele care au o tentă de internaţionalizare.

‘Credem că aici este foarte important să subliniem faptul că programele noastre masterale sunt stimulate în a fi realizate la nivelul facultăţilor, cel puţin câte un program într-o limbă de circulaţie internaţională. Avem facultăţi care au şi programe de tip double degree şi pe licenţă cu recunoaşterea diplomelor. Avem programe care se vor dezvolta pe sistemul masteral cu o cerere în jur de 4.400 de locuri pe care noi le-am solicitat Ministerului Educaţiei şi în jur de 5.100 de locuri – vorbim despre locuri la buget solicitate Ministerului Educaţiei pornind de la cererile facultăţilor noastre. După ce ministerul va valida cifrele finale şi le vom avea alocate vom putea să le distribuim şi să construim oferta reală în termeni strict cantitativi’, a arătat Iucu.

Numărul de locuri la buget propus de Universitatea din Bucureşti pentru studiile universitare de licenţă este de 5.150, iar pentru locurile cu taxă s-au solicitat 4.636 de locuri.

Pentru studiile masterale numărul total de locuri la buget propuse se ridică la 4.426, iar pentru locurile cu taxă, la 4.192.

La rândul său, prorectorul Universităţii din Bucureşti Maria Voinea a susţinut că studenţii vor beneficia de condiţii de viaţă rezonabile în căminele UB, precizând că cel puţin două dintre căminele din Grozăveşti vor fi reabilitate anul acesta.

‘Noi asigurăm în fiecare an solicitările a 4.500-5.000 de studenţi pentru locuri în cămin. De asemenea, studenţii pot beneficia de asigurarea mesei zilnice la cantina din Kogălniceanu, sunt condiţii de trai pe care noi încercăm să le îmbunătăţim de la an la an. Anul acesta dorim să reabilităm cel puţin două din cămine din Grozăveşti. Reabilitarea le cuprinde şi pe celelalte măcar sub aspectul igienei şi îmbunătăţirii minimale a condiţiilor de trai’, a afirmat prorectorul.

Voinea a mai vorbit şi despre noutatea admiterii pentru anul universitar 2014-2015, şi anume faptul că una dintre probele de concurs la unele facultăţi este eseul motivaţional.

‘Eseul motivaţional denotă pe de o parte aplecarea, aptitudinile, tânărului spre profilul spre care se îndreaptă şi sigur unele cunoştinţe, unele abilităţi intelectuale centrate pe domeniul respectiv’, a explicat Maria Voinea.

La deschiderea celei de-a XV-a ediţii a Târgului Educaţiei, care se desfăşoară joi şi vineri în holul central al Palatului Facultăţii de Drept, a participat şi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, care a spus că a învăţat meseria de profesor la Universitatea din Bucureşti, la începutul anilor ’90, când a urmat cursurile Facultăţii de Chimie.

‘Este important ca elevii de liceu să cunoască mai bine universitatea şi programele pe care universitatea le dezvoltă, iar paleta de programe este una largă şi îi încurajez pe elevi, profesori să participe zilele acestea la Târgul Educaţional’, a spus Pricopie.

Te-ar mai putea interesa și
Pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi
Pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi
Executivul ar putea aproba, în şedinţa de marţi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa, la graniţa dintre cele două state, în zona......
Facturi mai mici la energia electrică prin alegerea corectă a unui aparat de aer condiționat
Facturi mai mici la energia electrică prin alegerea corectă a unui aparat de aer condiționat
Într-o lume în care preocupările pentru mediu și eficiența energetică devin tot mai importante, alegerea corectă a ...
Escrocherii cu criptomonede: sfaturi dovedite pentru utilizatorii de criptomonede
Escrocherii cu criptomonede: sfaturi dovedite pentru utilizatorii de criptomonede
Portofelele sunt folosite pentru a păstra criptomonedele și, datorită lor, fiecare investitor poate fi propria sa „bancă”. ...
Lichidatorul Euroins a atacat contractul prin care fostul lider RCA a trimis în Bulgaria 300 de milioane de euro. Șeful Eurohold contestă autoritatea CITR, numit lichidator de Tribunal: „Nu a fost desemnat legal”
Lichidatorul Euroins a atacat contractul prin care fostul lider RCA a trimis în Bulgaria 300 de milioane de euro. Șeful ...
Assen Christov, președintele Eurohold, grupul bulgar din care făcea parte și falimentara Euroins România, contestă agresiv ...