Adrem Invest caută oportunităţi de producţie a energiei din deşeuri

Compania de inginerie tehnologică Adrem Invest din Bucureşti, care are în plan construcţia unei termocentrale de 90 milioane de euro în Suceava, tatonează oportuniţăţi de producţie a electricităţii din deşeuri, a declarat vicepreşedintele companiei, Corneliu Bodea.
Economica.net - lun, 12 aug. 2013, 14:37
Adrem Invest caută oportunităţi de producţie a energiei din deşeuri

„Tatonăm şi ideea producţiei de energie din deşeuri, suntem în discuţii cu o firmă americană”, a afirmat Bodea.

Proiectul termocentralei de la Suceava este derulat de firma Bioenergy Suceava, controlată în proporţie de 48,98% de Adrem Invest. Firmele Bio Electrica Transilvania din Rădăuţi şi RZ Rumanien Beteiligungs din Austria deţin fiecare câte 25,51% din capital.

Bio Electrica Transilvania este controlată de Cascade Empire Immobilien din Austria, din grupul Holzindustrie Schweighofer.

Termocentrala, ale cărei lucrări au început în luna februarie, urmează să livreze energie termică celor 26.000 de abonaţi la sistemul centralizat de încălzire din Suceava, precum şi eneregie electrică. Investiţia este finanţată în proporţie de 70% de banca Raiffeisen.

Termocentrala va funcţiona pe bază de biomasă, care va fi furnizată în mare parte de fabrica de lemn de la Rădăuţi a companiei austriece Holzindustrie Schweighofer.

La începutul anului trecut, Adrem Invest a anunţat că are în plan realizarea a două parcuri fotovoltaice de peste 10 MW în Buzău şi Alba. Compania a obţinut toate avizele pentru parcul solar din Buzău, pe care l-a scos la vânzare.

Producţia de energie regenerabilă este sprijinită de stat prin schema certificatelor verzi, pe care producătorii le primesc gratuit în contul energiei produse şi livrate către consumatori. Guvernul a decis în iunie să reducă sprijinul pentru energie verde, pe de o parte şi care urmare a insistenţelor marilor consumatori.

Bodea a afirmat că legea care sprijină producţia de energie regenerabilă trebuia modificată, fiind prea generoasă, însă nemulţumirea exprimată de mai multe ori de companii din industriile energofage nu a fost complet justificată.

„Certificatele verzi trebuia reduse, dar critica marilor industrii nu este foarte justificată. Să vedem ce investiţii s-au făcut în marea industrie în România. Negociem cu Arcelor Mittal să le vindem tehnologie care le-ar putea reduce de 20 ori consumul de energie”, a mai spus Bodea.

Adrem Invest are trei asociaţi persoane fizice, respectiv Adrian Bodea (45%), Corneliu Bodea (45%) şi Andreia Mihaela Beatrice Bodea (10%).

Compania a înregistrat în primul semestru o cifră de afaceri de 85,5 milioane lei (19,5 milioane euro), în creştere cu 27% faţă de perioada similară din 2012.

Te-ar mai putea interesa și
România va participa la programul comun al statelor UE de chiziționare de obuze pentru Ucraina
România va participa la programul comun al statelor UE de chiziționare de obuze pentru Ucraina
Un număr de 17 din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Norvegia, au convenit luni să cumpere în comun muniţii de artilerie în valoare de două miliarde de euro pe care să le......
Ministerul Finanțelor a împrumutat 400 de milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanțelor a împrumutat 400 de milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanţelor a împrumutat, luni, 400 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat ...
Nuclearelectrica a semnat un memorandum cu Emirates Nuclear Energy Corporation, pentru a colabora la dezvoltarea programului de energie nucleară
Nuclearelectrica a semnat un memorandum cu Emirates Nuclear Energy Corporation, pentru a colabora la dezvoltarea programului ...
Companiile Nuclearelectrica și Emirates Nuclear Energy Corporation (ENEC) anunță semnarea unui emorandum de înțelegere ...
APIA a început să elibereze adeverințe pentru solicitanții de ajutoare de stat în sectorul creșterii animalelor
APIA a început să elibereze adeverințe pentru solicitanții de ajutoare de stat în sectorul creșterii animalelor
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început eliberarea de adeverinţe pentru solicitanţii ...