Adrian Grigore cooptat ca asociat la firma Ubitech Constructii care e construit noul sediu al Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est al NATO din Sibiu

Adrian Grigore devine asociat al Ubitech Constructii, cu 15% din capitalul firmei, conform unei decizii a asociaţilor, obţinute de Economica.net. Ubitech Constructii e controlată de Cătălin Podaru şi e specializată în proiecte de infrastructură militară. Ubitech a realizat lucrările de infrastructură pentru Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est de la Sibiu, cel mai important centru de comandă NATO de pe teritoriul României, care asigură lanțul de comandă între structurile aliate din sudul flancului estic al NATO și Comandamentul Forțelor Întrunite NATO de la Napoli.
Cristina Şomănescu - joi, 07 mart. 2024, 22:16
Adrian Grigore cooptat ca asociat la firma Ubitech Constructii care e construit noul sediu al Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est al NATO din Sibiu

La 5 februarie 2024, Cătălin-Robert Podaru şi Andreea Alexandra Gheorghe, în calitate de asociaţi ai Ubitech Constructii, au decis cooptarea în societate a lui Adrian Dorel Grigore prin majorarea de către Grigore a capitalului social al firmei cu aport în numerar de 150.150 de lei, se arată în decizia obţinută de Economica.net.
Concomitent, Cătălin Podaru majorează capitalul firmei cu aport în numerar de 50.050 de lei.
Adrian Grigore ocupă funcţia de Deputy Director al firmei de construcţii, conform informaţiilor companiei.

În urma acestor operaţiuni, Podaru deţine 65% din capitalul social al Ubitech Constructii, Andreea Alexandra Gheorghe are 20% din firmă, iar noul asocial Adrian Dorel Grigore deţine o cotă de 15% din Ubitech.

Cătălin Podaru e fondatorul şi CEO-ul firmei Leviatan Design.
Podaru a absolvit Academia Tehnică Militară Ferdinand I din Capitală şi a fost ofiţer în Armata Română.

La 28 februarie 2024, Ubitech Construcţii a semnat contractul pentru primul pachet de lucrări de construcţii la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj.

Contractul semnat de Ubitech Construcții pentru prima etapă a proiectului include lucrări de organizare de şantier, excavare grosieră a pământului, devierea reţelelor de utilităţi şi amenajarea căilor temporare de acces, construirea unei incinte etanșe de pereți mulați, ziduri de sprijin din piloți foraţi, precum şi lucrări pregătitoare pentru extinderea organizării de șantier în etapa a doua a proiectului care urmează să fie scoasă la licitație, pentru construcția propriu-zisă a spitalului.
Valoarea totală estimată a proiectului e de 3,35 de miliarde de lei, iar finanțarea va fi asigurată, în principal, de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, cu 2 miliarde de lei (dintre care 1,64 de miliarde de lei contribuție națională și 350 de milioane de lei fonduri europene), precum și printr-un credit de la Banca Europeană de Investiţii.

Contractele pentru execuţia construcţiei de clădiri şi instalații militare la noul sediu al Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est al NATO din Sibiu, atribuite firmei Unitech Constructii.

„Proiectul este unul de o importanță strategică majoră și vine într-un moment crucial pentru securitatea regională și euroatlantică, având în vedere tensiunile crescânde și provocările de securitate de la granițele României. Operaționalizarea Comandamentului va servi drept pilon de stabilitate pe Flancul Estic, în regiunea Mării Negre”, spunea Cătălin Podaru, în noiembrie 2023, despre proiectul realizării noului sediul al Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est al NATO din Sibiu.

Dintre contractele acestui proiect amintim:

  • lucrări de execuţie în cadrul proiectului care vizează realizarea infrastructurii statice a Comandamentului Corpului Multinational de Sud-Est în cazarma 562 Sibiu, faza II. Contractul depăşeşte 117 milioane de lei, i-a fost atribuit de Ministerul Apărării prin negociere fără publicare prealabilă, conform datelor consultate de Economica.net în SICAP.
  • lucrări de execuție și demolare aferente proiectului antemenţionat. Contractul depăşeşte 10 milioane de lei şi i-a fost atribuit de MApN prin licitaţie restrânsă, conform datelor pe care le-am consultat în SEAP.
  • lucrări suplimentare aferente contractului nr. A 416156/2021 – faza II. Contractul depăşeşte 12 milioane de lei şi i-a fost atribuit de MApN prin negociere fără publicare prealabilă.

Printre proiectele gestionate de Ubitech Constructii se numără şi:

  • Baza Aeriană 71 din Câmpia Turzii,
  • execuţia pavilionului administrativ în cazarma 940 din zona de nord a Bucureștiului,
  • construcţia pavilionului multifuncțional în incinta Institutului „Cantacuzino” din București,
  • crearea unor facilităţi noi pentru Comandamentul Multinaţional de Divizie în cazarmă Bucureşti, inclusiv heliport.

Unele dintre aceste proiecte sunt confidenţiale.

Sursă foto: Ubitech.ro

Te-ar mai putea interesa și
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia a decis să sprijine candidatura prim-ministrului olandez în exerciţiu, Mark Rutte, la funcţia de secretar general al NATO, a transmis luni agenţia olandeză de presă ANP, citând......
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene (UE), Josep Borrell, a cerut duminică "să nu se deschidă ...
NN România a plătit 25 de milioane de euro către clienții ING Bank România în ultimii 10 ani, în baza parteneriatului de bancassurance încheiat între cele două entități pentru un milion de clienți
NN România a plătit 25 de milioane de euro către clienții ING Bank România în ultimii 10 ani, în baza parteneriatului ...
NN România și ING Bank România au susținut peste un milion de clienți să beneficieze de protecție financiară prin ...
Startup-ul theCoRD.ai, care a creat o soluţie AI pentru optimizarea şedinţelor online, vrea să se extindă în 10 ţări
Startup-ul theCoRD.ai, care a creat o soluţie AI pentru optimizarea şedinţelor online, vrea să se extindă în 10 ţări
Startup-ul românesc de tehnologie theCoRD, care a lansat prima soluție AI de team coaching din lume, anunță extinderea ...