Adversarul lui Sima la Sibex: O să vedem dacă a pierdut din banii Bursei, prin conversii valutare

„Cristian Sima a făcut un management prost la Bursa din Sibiu (SIBEX), în primul rând pentru că aceasta nu a câştigat pe cât s-ar fi putut. Nu-l suspectez pe Sima că ar fi pierdut din banii bursei din Sibiu, dar noul consiliu de administraţie trebuie să ne spună care este rezultatul operaţiunii de conversie în valută a lichidităţăţilor bursei“, a declarat, pentru ECONOMICA.NET, omul de afaceri Alexandru Elian, acţionar al SIBEX.
Adrian N. Ionescu - lun, 15 oct. 2012, 21:10
Adversarul lui Sima la Sibex: O să vedem dacă a pierdut din banii Bursei, prin conversii valutare

La Sibiu se află, încă, în control, reprezentanţii autorităţii pieţei de capital, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM). „Acest control era deja planificat şi nu are legătură cu activitatea lui Sima“, a mai spus, pentru ECONOMICA.NET, Alexandru Elian.

Alexandru Elian controlează firma Delta Valori Mobiliare, o fostă vedetă a pieţei de contracte futures de la Sibex.

Delta Valori Mobiliare este unul dintre acţionarii care au cerut convocarea acţionarilor Sibex, în vederea revocării conducerii acesteia. Firma a ieşit de pe piaţa de brokeraj şi s-a transformat în dezvoltator de parcuri de energie solară, sub numele de Delta Solar Investments.

Elian nu-l suspectează pe Sima că a cauzat pierderi Bursei, „pentru că, la Sibex, Sima nu era de capul lui, ci angrenat în mecanismul unei instituţii serioase“.

Totuşi, „încă o dată, noul consiliu de administraţie al Bursei din Sibiu (SIBEX) va trebui să raporteze acţionarilor riguros, dacă s-au pierdut sau nu bani din operaţiunea de conversie de lichidităţi în dolari. Sub rezerva că sunt doar zvonuri, se pare că, sub conducerea lui Sima s-a convertit echivalentul a circa un milion de euro“, a adăugat Alexandru Elian.

Alte informaţii vorbesc despre conversia în dolari a circa 33 de milioane de lei. Compania Sibex dispune acum de peste 50 de milioane de de lei în lichidităţi, mai ales în dolari.

Bursa sibiană a încheiat prima jumătate a anului cu pierderi mult mai mari decât cele din primul trimestru. În 2011, compania a avut o pierdere de aproape 600.000 lei.

 Sibex după epoca Sima

 „Am încrederea că, după viitoarea adunare a acţionarilor, Sibex se va reinventa şi va aborda piaţa într-o manieră câştigătoare“, a mai spus Alexandru Elian, fostul aliat, de acum aproape 2 ani, al lui Sima în demersul acestuia de a-l debarca pe Teodor Ancuţa, fondatorul bursei.

Bursa din Sibiu nu ar putea, însă, aborda din nou chestiunea fuziunii cu Bursa de Valori Bucureşti (BVB), decât „atunci când va veni în această tranzacţie cu o nouă valoare“, a conchis Alexandru Elian.

Sibex şi-a convocat acţionarii pentru a alege un nou consiliu de administraţie, care mai are un singur membru, după demisiile întregistrate luna trecută şi fuga fostului preşedinte Cristian Sima.

Acţiunile Sibex sunt listate pe propria piaţă.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Autostrada Transilvania: Azi se deschide circulația pe lotul Tg Mureș – Ungheni FOTO VIDEO
Autostrada Transilvania: Azi se deschide circulația pe lotul Tg Mureș – Ungheni FOTO VIDEO
Luni, 6 decembrie, în jurul orelor 12:00 - 13:00, va fi deschisă circulația pe lotul Tg Mureș - Ungheni din Autostrada ...
Concurenţa investighează un posibil abuz de poziţie dominantă al firmei de medicamente Boehringer Ingelheim RCV Gmbh&CO pentru blocarea concurenților
Concurenţa investighează un posibil abuz de poziţie dominantă al firmei de medicamente Boehringer Ingelheim RCV Gmbh&CO ...
Consiliul Concurenţei investighează un posibil abuz de poziţie dominantă al companiei Boehringer Ingelheim RCV GmbH&Co ...
Renault va elimina mai puţine locuri de muncă în Franţa decât intenţiona iniţial
Renault va elimina mai puţine locuri de muncă în Franţa decât intenţiona iniţial
Constructorul auto francez Renault a finalizat negocierile cu sindicatele pentru un nou acord pe trei ani, fiind revizuit ...