AECOM: Multe proiecte de infrastructură în România nu dispun de finanţare. Unele licitaţii ar putea fi amânate

Multe proiecte de investiţii publice în infrastructura din România nu dispun de finanţarea necesară, iar unele licitaţii publice ar putea fi amânate, lansarea lor în 2014 fiind puţin probabilă, apreciază Steve Morriss, directorul general pentru Europa al companiei americane de consultanţă şi proiectare AECOM, consultantul Ministerului Transporturilor pentru realizarea Master Planului General de Transport (MPGT).
Economica.net - joi, 06 mart. 2014, 20:34
AECOM: Multe proiecte de infrastructură în România nu dispun de finanţare. Unele licitaţii ar putea fi amânate

‘Investiţiile în infrastructură sunt la un nivel critic, iar reţeaua slab dezvoltată de transport rutier are un impact negativ asupra afacerilor unor mari exportatori, precum Dacia şi Ford. O situaţie negativă similară se înregistrează şi în sectorul imobiliar, nefiind aşteptat să demareze niciun proiect rezidenţial în acest an, care ar putea aduce, totuşi, proiecte de noi clădiri de birouri’, a declarat directorul pentru Europa al AECOM, la Londra, la o întâlnire cu jurnalişti români.

Pe de altă parte, AECOM estimează că sectorul construcţiilor ar putea înregistra o creştere uşoară în 2014, în principal în infrastructura de transport, cea din sectorul privat şi în sectorul de apă-canalizare.

Potrivit specialiştilor AECOM, pe baza datelor furnizate de autorităţile române, în 2014 vor fi finalizaţi în România 70 de kilometri de autostradă.

Compania americană, care cooperează cu firme precum Chevron şi Exxon în proiecte de explorare a gazelor de şist, consideră că există unele semne pozitive conform cărora explorarea gazelor neconvenţionale ar putea să se dezvolte anul acesta în România.

În privinţa finanţării marilor proiecte de infrastructură în România, AECOM apreciază că parteneriatele public-private sunt posibile pe termen lung, nu şi pe termen scurt, pe fondul anumitor incertitudini, alternativa pe termen scurt fiind fondurile europene.

Morriss a mai arătat că, în timp ce în alte state proiectele cu finanţare privată au pondere dominantă, în România, 75 – 80% dintre proiectele în care este implicată compania americană au finanţare din fonduri publice.

AECOM are în România 167 de angajaţi – ingineri, arhitecţi, manageri de proiect, Compania are sediul în Bucureşti şi birouri în Cluj, Braşov, Sibiu, Bistriţa, Deva, Târgu Mureş, Piatra Neamţ, Slatina.

Pentru 2013, cifra de afaceri în România a companiei americane este estimată la 11 milioane de euro, iar în 2012 afacerile s-au ridicat la 12 milioane de euro.

Printre clienţii locali ai AECOM figurează CNADNR, Ministerul Transporturilor, CFR, Petrom, Chevron, Pirelli, Immofinanz, Exxon, Strabag, Primăria Capitalei.

 

Te-ar mai putea interesa și
Pepco angajează. Sunt mii de locuri de muncă disponibile, în toată Europa
Pepco angajează. Sunt mii de locuri de muncă disponibile, în toată Europa
Pepco Group, proprietarul lanţurilor de magazine cu discount Pepco, Poundland şi Dealz, va crea circa 13.000 de locuri de muncă în Europa, în următorii trei ani, în cadrul unei campanii......
Prefectul Bucureștiului despre primarul Nicușor Dan: Aveam așteptări mai mari. Lucrurile puteau să arate mult mai bine
Prefectul Bucureștiului despre primarul Nicușor Dan: Aveam așteptări mai mari. Lucrurile puteau să arate mult mai bine
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat, vineri seară, că avea aşteptări mai mari în legătură cu activitatea lui ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 de bolnavi pe zi și ce se întâmplă cu relaxarea
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății. Ministrul Ioana Mihăilă(foto) spune că se poate observa deja o creștere ...
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
După un an record în care Netflix a adăugat 36 de milioane de abonați în 2020, cel mai popular serviciu de streaming ...