Aeroportul Delta Dunării, recertificat de Autoritatea Aeronautică Civilă

Autoritatea Aeronautică Civilă a decis creşterea gradului de luptă cu focul pentru Aeroportul internaţional Delta Dunării, astfel încât pe infrastructura unităţii din subordinea Consiliului Judeţean (CJ) pot opera aeronave de capacitate mare.
Economica.net - lun, 02 dec. 2019, 18:57
Aeroportul Delta Dunării, recertificat de Autoritatea Aeronautică Civilă

Decizia Autorităţii survine unui audit în timpul căruia a constatat că aeroportul tulcean are o autospecială de stingere a incendiilor şi îndeplineşte condiţiile de siguranţă atât pentru aeronave, cât şi pentru călători.

„În cadrul proiectelor europene pe care le avem, s-au semnat contractele de achiziţie pentru două autospeciale de capacitate mare. Până la sosirea acestora, am semnat un contract de închiriere a unei autospeciale care va sta pe aeroport până la darea în funcţiune a celor pe care le vom achiziţiona”, a declarat, pentru AGERPRES, managerul aeroportului, Stoian Vâlcu.

Una din cele două autospeciale urmează să ajungă pe Aeroportul internaţional Delta Dunării cel mai târziu luna viitoare şi apoi va urma procedura de certificare, potrivit sursei.

„Acum putem opera aeronave de capacitate mare, Boeing 737. Au apărut deja şi primele cereri de operare, iar pe data de 16 aprilie 2020 vom avea o primă cursă charter pe aeroport”, a precizat directorul general Vâlcu.

Din 2017, an în care Autoritatea Aeronautică Civilă a decis scăderea gradului de luptă cu focul pentru aeroportul tulcean, pe infrastructura unităţii din apropierea satului Mihail Kogălniceanu au operat aeronave cu anvergura aripilor de până la 18 metri.

Instituţia din subordinea CJ derulează un studiu privind atragerea operatorilor în judeţul Tulcea pentru efectuarea unor curse regulate, potrivit sursei.

Conducerea Aeroportului internaţional Delta Dunării a semnat două contracte de finanţare europeană pentru achiziţia unor echipamente necesare desfăşurării activităţii instituţiei din subordinea CJ.

Actualul aeroport din judeţul Tulcea a luat fiinţă în anul 1973, prin transferul unităţii aeroportuare care funcţiona la marginea oraşului Tulcea din anul 1952.

Aerobaza a preluat serviciile efectuate anterior de Transporturile Aeriene Româno-Sovietice. Prin cursele regulate Tulcea-Bucureşti-Tulcea, Tulcea-Constanţa-Bucureşti-Tulcea şi Tulcea-Galaţi-Tulcea se asigura transportul de pasageri şi marfă – peşte, icre, raci, materiale de pescărie, împletituri din papură şi stuf, puiet viu de peşte din China, datele statistice din acea perioadă arătând că pe aeroportul Tulcea operau până la 30 de aeronave pe zi.

În anul 2009, unitatea aflată în subordinea CJ a căpătat statut de aeroport internaţional, iar numele acesteia a devenit „Delta Dunării”. Aeroportul găzduieşte doar curse ocazionale, lipsa infrastructurii necesare făcând imposibile cursele aeriene regulate.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...