1EUR = 4.8314 RON | Bucureşti 21 º

Extern

Aeroportul din Bruxelles va testa pe 29 martie instalaţiile temporare. Data redeschiderii, necunoscută

Aeroportul din Bruxelles a anunţat că va efectua marţi o serie de teste pentru a se asigura că lucrările de reparaţie, realizate după dublul atentat sinucigaş din terminalul de plecare, sunt satisfăcătoare, însă fără să precizeze data redeschiderii, scrie AFP.

28 mar, 2016 | Agerpres

'Inspectarea clădirii şi a infrastructurilor temporare va avea loc marţi', a informat aeroportul într-un comunicat dat publicităţii duminică.

'Pentru a testa circuitul pasagerilor, aeroportul organizează marţi o simulare de anvergură, în cursul căreia 800 de angajaţi ai aeroportului vor putea testa infrastructurile temporare de înregistrare', a precizat comunicatul.

Sâmbătă, aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem, cel mai mare aeroport din Belgia, a făcut cunoscut că nu va fi în măsură să redeschidă mai devreme de marţi, scrie Agerpres.

'În cursul ultimelor zile, aeroportul din Bruxelles a procedat la o analiză aprofundată a infrastructurii terminalului şi a diferitelor scenarii posibile pentru reluarea parţială a activităţilor sale', a adăugat documentul.

'Încă nu s-a decis data la care va avea loc redeschiderea parţială', a subliniat aeroportul, atrăgând atenţia că este puţin probabil ca acest lucru să aibă loc în viitorul apropiat.

Atentatele comise pe 22 martie la aeroportul şi o staţie de metrou din Bruxelles au făcut cel puţin 31 de morţi şi 340 de răniţi, potrivit ultimului bilanţ anunţat de autorităţilor belgiene.

După atacurile revendicate de organizaţia jihadistă Statul Islamic, companiile aeriene şi-au deplasat operaţiunile spre alte aeroporturi regionale sau din ţările vecine, mai ales în Olanda şi Germania.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO