1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 15 º

News

Aeroportul din Iaşi anunţă o creştere cu 40% a traficului de pasageri în noiembrie faţă de 2012

Aeroportul Internaţional din Iaşi anunţă, printr-un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES, că a înregistrat în luna noiembrie a.c. o creştere de 40% a traficului de pasageri, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

14 dec, 2013 | Agerpres

Astfel, în luna noiembrie anul curent s-au înregistrat 18.600 de pasageri îmbarcaţi şi debarcaţi la Aeroportul Iaşi, în comparaţie cu 13.200 de pasageri în luna noiembrie a anului 2012, înregistrându-se o creştere cu 40% în privinţa traficului propriu.

Tot prin comparaţie, Aeroportul Iaşi a înregistrat în noiembrie 2013 cel mai mare număr de pasageri dintre aeroporturile din zona Moldovei, depăşind pentru prima dată aerogara din Bacău, cu peste 1.800 de pasageri, în condiţiile în care luna octombrie 2013 a evidenţiat prima egalitate - referitoare la pasagerii procesaţi - între cele două organizaţii.

'Suntem interesaţi să echilibrăm în mod just piaţă de aviaţie civilă din zona Moldovei, definind în mod corespunzător Aeroportul Internaţional Iaşi ca principal pol de conexiune aeriană din zonă. După foarte mult timp, reaşezăm polul geografic regional la Iaşi, aşa cum a fost conturat de-a lungul istoriei noastre şi vom ajunge în final să corespundem ca  infrastructură şi potenţial de zbor, cu toate previziunile efectuate de consultanţii şi specialiştii Comisiei Europene', a declarat Marius Bodea, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Aeroportului Iaşi.

Luna noiembrie este în mod obişnuit o lună mai slaba din punct de vedere al traficului aerian, cu număr mai mic de pasageri înregistraţi, aşa cum sunt şi lunile ianuarie şi februarie dintr-un an calendaristic.

În 2013, pe aeroportul ieşean s-au introdus trei curse externe noi (Bologna, Torino, Londra) pentru pasagerii din zona Moldovei, care se adaugă celor două existente din 2012 (Viena şi Roma).

În perioada ianuarie - noiembrie, cursa Iaşi-Viena-Iaşi a înregistrat 27.000 de pasageri, faţă de 24.000 de pasageri în tot anul 2012, iar cursa Iaşi-Roma-Iaşi a înregistrat 12.000 de pasageri.

De asemenea, în perioada mai-noiembrie, având în vedere că noile curse externe au fost inaugurate pe 27 aprilie, cursa Iaşi-Torino-Iaşi a avut cel mai mare succes cu 16.400 de pasageri, gradul de încărcare fiind de peste 90% la fiecare zbor, cu o medie de 136 de pasageri pentru fiecare cursă.

Totodată, în perioada ianuarie - noiembrie, cursa Iaşi-Bologna-Iaşi a înregistrat 15.000 de pasageri; iar cursa Iaşi-Londra-Iaşi a înregistrat 13.800 de pasageri.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO