1EUR = 4.7432 RON | Bucureşti 25 º

News

Aeroportul din Sibiu, locul 3 în topul aeroporturilor europene cu trafic sub 5 milioane de pasageri pe an

Aeroportul Internaţional Sibiu (AIS) ocupă locul trei în topul aeroporturilor din Europa cu trafic sub cinci milioane de pasageri pe an, potrivit unui comunicat de presă.

12 feb, 2019 | ECONOMICA.net

"Conform celor mai recente date statistice pentru anul 2018 prezentate de Airports Council International Europe - ACI EUROPE în raportul publicat în luna februarie 2019, Aeroportul Internaţional Sibiu s-a clasat pe poziţia 3 în topul aeroporturilor din Europa cu trafic sub 5 milioane de pasageri pe an care au înregistrat cele mai mari creşteri de trafic în 2018. Astfel, creşterea de 32,2% poziţionează aeroportul din Sibiu înaintea aeroporturilor din Vilnius (Lituania) şi Memmingen (Germania), oferind recunoaştere rolului deţinut de aeroportul sibian în regiune. Tot din datele statistice furnizate de ACI EUROPE, Aeroportul Internaţional Sibiu s-a clasat pe aceeaşi poziţie în topul aeroporturilor cu trafic sub 5 milioane de pasageri pe an şi pentru semestrul 2 al anului 2018, înregistrând o creştere de 51,6% a traficului de pasageri, raportat la aceeaşi perioadă a anului 2017", se arată în comunicat.

Conducerea Aeroportului Internaţional Sibiu arată că se impune "necesitatea dezvoltării traficului aerian".

"Rezultatele obţinute de aeroportul din Sibiu în anul 2018 demonstrează încă o dată necesitatea dezvoltării traficului aerian, iar prezenţa sa în topul aeroporturilor din Europa confirmă potenţialul şi performanţele obţinute de Aeroportul Internaţional Sibiu pe întreg parcursul anului 2018", mai afirmă comunicatul menţionat.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO