Aeroportul Hahn din Frankfurt va fi achiziţionat de o firmă chineză

O companie de construcţii din Shanghai a achiziţionat o participaţie majoritară în aeroportul Frankfurt Hahn şi se bazează pe turişti şi comerţul cu Asia pentru revitalizarea aeroportului german, transmit Deutsche Welle şi Reuters, citate de Agerpres.
Economica.net - lun, 06 iun. 2016, 18:13
Aeroportul Hahn din Frankfurt va fi achiziţionat de o firmă chineză

Tranzacţia, estimată la peste zece milioane de euro, este cel mai recent exemplu al creşterii apetitului firmelor chineze pentru achiziţii externe.

Luni, landul Renania – Palatinat a anunţat vânzarea participaţiei sale de 82,5% deţinute în aeroportul Hahn către Shanghai Yigian Trading Company (SYT).

Aeroportul se află la 120 de kilometri de oraşul Frankfurt pe Main şi este folosit în special de companiile aeriene low-cost, în special Ryanair, dar în ultimii ani s-a confruntat cu dificultăţi financiare. În acest an fiscal aeroportul ar urma să înregistreze pierderi de 16 milioane de euro.

Vânzarea trebuie aprobată de Parlamentul landului.

Compania Fraport, care operează aeroportul internaţional Frankfurt, şi-a vândut în 2009 landului Renania – Palatinat participaţia deţinută la aeroportul Hahn pentru un euro. Shanghai Yiqian Trading vrea să cumpere şi participaţia de 17,5% în aeroportul Hahn deţinută de landul Hessen, unde se află oraşul Frankfurt pe Main.

Sub conducerea preşedintelui Xi Jinping, China a demarat o ofensivă diplomatică şi economică pentru relansarea unui nou ”Drum al mătăsii” care să facă legătura între Asia şi Europa. În aprilie, compania de stat China Everbright Group a cumpărat un aeroport internaţional în Albania iar China Cosco Shipping Corporation a achiziţionat o participaţie de 67% în portul elen Pireus.

Yu Tao Chou, preşedintele Shanghai Yiqian Trading, a afirmat că achiziţionarea aeroportului Hahn va permite companiei să facă faţă cererii în creştere de produse alimentare în China.

Numărul de pasageri la aeroportul Hahn a scăzut anul trecut la 2,7 milioane, de la aproape patru milioane în urmă cu zece ani.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...