Aeroportul internaţional din Tulcea îşi organizează propriul serviciu de pază

Consilierii judeţeni din Tulcea au aprobat, vineri, modificarea organigramei Aeroportului internaţional "Delta Dunării", instituţia urmând să angajeze zece persoane pentru propriul serviciu de pază.
Economica.net - vin, 29 mart. 2019, 13:54
Aeroportul internaţional din Tulcea îşi organizează propriul serviciu de pază

„Acum, aeroportul plăteşte 74.000 de lei pe lună pentru pază, iar dacă vom organiza această activitate cu personal propriu, se va face o economie de aproape 20.000 de lei pe lună”, a declarat directorul aeroportului, Stoian Vâlcu.

Acordul dat de consilierii judeţeni va fi urmat de începerea procedurilor de angajare a zece persoane pentru pază şi de obţinere a avizelor necesare desfăşurării acestei activităţi.

Directorul aeroportului a menţionat că licitaţia pentru cursele aeriene subvenţionate de stat se află în desfăşurare şi că o firmă a achiziţionat caietul de sarcini.

„Termenul limită pentru achiziţionarea caietului de sarcini este 30 aprilie”, a spus Vâlcu.

Potrivit sursei citate, la începutul luni viitoare se va semna un nou contract de finanţare cu fonduri europene pentru achiziţia unor echipamente generatoare de venituri în valoare de circa 11 milioane de lei.

În luna decembrie a anului trecut, conducerea Aeroportului internaţional „Delta Dunării” a semnat un prim contract de finanţare europeană în valoare de 78 de milioane de lei pentru achiziţia unor echipamente negeneratoare de venituri.

Reorganizarea din cadrul aeroportului tulcean va intra în vigoare la data de 1 mai, potrivit hotărârii adoptate vineri de consilierii judeţeni.

Actualul aeroport din judeţul Tulcea a luat fiinţă în anul 1973, prin transferul unităţii aeroportuare care funcţiona la marginea oraşului Tulcea din anul 1952.

Aerobaza din apropierea satului Mihail Kogălniceanu a preluat serviciile efectuate anterior de Transporturile Aeriene Româno-Sovietice. Prin cursele regulate Tulcea-Bucureşti-Tulcea, Tulcea-Constanţa-Bucureşti-Tulcea şi Tulcea-Galaţi-Tulcea se asigura transportul de pasageri şi marfă – peşte, icre, raci, materiale de pescărie, împletituri din papură şi stuf, puiet viu de peşte din China, datele statistice din acea perioadă arătând că pe aeroportul Tulcea operau până la 30 de aeronave pe zi.

În anul 2009, unitatea aflată în subordinea CJ a căpătat statut de aeroport internaţional, iar numele acesteia a devenit „Delta Dunării”. Aeroportul găzduieşte doar curse ocazionale, lipsa infrastructurii necesare făcând imposibile cursele aeriene regulate.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat principalii indicatori financiari. Astfel, grupul a raportat pentru anul......
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...