1EUR = 4.7729 RON | Bucureşti 5 º

News

Aeroportul românesc care a intrat în top 10 la nivel european. Cea mai mare creştere a numărului pasagerilor

Două aeroporturi din România se află într-un top european în ceea ce priveşte evoluţia numărului de pasageri îmbarcaţi şi debarcaţi. 

23 feb, 2014 | ECONOMICA.net

Performanţa aeroporturilor din toată Europa, care au fost tranzitate de mai mult de 100.000 de pasageri în 2012, variază considerabil. Doar două aeroporturi, Kiev Yhulyany şi Londra Southend au înregistrat creşteri mai mari de 50%: 113%, respectiv 57%, potrivit unei analize realizată de publicaţia de specialitate anna.aero.

Singurul aeroport din România care întră în top zece este cel de la Iaşi, cu o creştere a numărului de pasageri în 2013 de 33,9% faţă de anul precedent. Astfel, anul trecut, 231.000 de pasageri au fost îmbarcaţi şi debarcaţi la Aeroportul Iaşi. Motivul se datorează extinderii cu noi destinaţii a companiei naţionale Tarom, care anul trecut în aprilie a anunţat trei curse noi, spre Londra, Torino şi Bologna.

Şi anul 2014 se anunţă unul bun pentru aeroport. După lansarea cursei Tarom Iaşi-Tel Aviv, compania va lansa pe 4 iunie cursa directe Iaşi - Milano Bergamo. În pus, Veneţia este şi ea pe lista Tarom în ceea ce priveşte lansarea de noi curse de pe Aeroportul din Iaşi. 

La polul opus, aeroportul românesc cu cea mai mare scădere este cel din Timişoara: -27,6%. De la 1,3 milioane de pasageri, care au tranzitat aeroportul în 2012, anul trecut, aeroportul a înregistrat puţin peste 757.000 de pasageri în 2013.

Această scădere se datorează declinului volumului de trafic al Carpatair, care din ianuarie 2014 se află în insolvenţă. Carpatair folosea aeroportul din Timişoara ca bază de operare şi a suspendat zborurile până la sfârşitul lunii martie.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO