1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

News

Aeroporturi Bucureşti: Pistele aeroportului Henri Coandă sunt funcţionale şi respectă integral cerinţele de siguranţă

Pistele Aeroportului Internaţional Henri Coandă sunt funcţionale şi respectă integral cerinţele de siguranţă impuse de autorităţile din aviaţia civilă, întreaga suprafaţă de mişcare fiind inclusă într-un program de urmărire specială, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

04 iul, 2017 | Agerpres

Aceste precizări ale CNAB vin în urma întârzierilor înregistrate luni la decolare şi aterizare din cauza ploilor torenţiale, care au afectat temporar operarea pe una dintre pistele aeroportului, precum şi pe una dintre căile de rulare.

Potrivit sursei citate, pe ambele piste se efectuează lucrări periodice de întreţinere şi reparaţii curente. Astfel, în a doua jumătate a anului 2016 s-au efectuat lucrări de reparaţii curente la stratul de uzură al pistei de decolare aterizare nr. 1 (08R-26L) pe o suprafaţă de 40.800 mp, urmând ca, în cursul lunilor iulie-august a.c., să se efectueze lucrări similare pe alţi 38.000 mp.

'Pista de decolare aterizare nr. 2 (08L-26R) este operată cu pragul 08 decalat, pe o lungime de 2.200 metri, încă din 15 august 2015, ca urmare a respingerii recep?iei lucrărilor efectuate pe prima treime a acesteia. În perioada imediat următoare se va efectua o evaluare a acestor suprafeţe, în vederea operaţionalizării şi redeschiderii pistei pe întreaga sa lungime (3.500 metri). În trimestrul al doilea din anul 2017, pe suprafaţa de mişcare s-au efectuat lucrări constând în aşternere de covor asfaltic pe căi de rulare şi platforme, totalizând 15.800 mp. Totodată, au fost înlocuite dale de beton la căile de rulare şi platforme, pe o suprafaţă totală de 1.900 mp, alţi 825 mp fiind în lucru', se arată în comunicatul CNAB.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, s-a obţinut aprobarea, prin Ordin de ministru, a indicatorilor tehnico-economici pentru extinderea către nord a platformei 1, cu patru poziţii de parcare aeronave şi s-a parcurs etapa de întocmire a proiectului tehnic, urmând etapa de contractare şi execuţie a lucrărilor.

'Personalul CN Aeroporturi Bucureşti a depus şi va depune în continuare toate eforturile pentru a asigura un nivel înalt de siguranţă, securitate şi confort pentru toţi pasagerii care tranzitează aeroporturile bucureştene, precum şi pentru operarea în deplină siguranţă şi securitate a tuturor aeronavelor civile şi militare', concluzionează compania.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO