1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

News

Afacere nouă: Fermele de gândaci de bucătărie. Investiţie minimă, profituri extraordinare

Un chinez de 43 de ani este cel mai mare producător de gândaci de bucătărie din China (şi, probabil, din lume), cu şase ferme populate de circa 10 milioane de gândaci. Câştigă foarte mulţi bani de la industria farmaceutică, cu investiţii minime

17 oct, 2013 | ECONOMICA.net

El vinde gândacii industriei farmaceutice şi companiilor cosmetice, care găsesc în aceste insecte o sursă foarte ieftină de proteine şi un înlocuitor pentru celuloză. Chinezul Wang a început afacerea în 2010, când lua doar 4 dolari pe kilogramul de gândaci. Acum, primeşte 44 de dolari pe kilogram.

„Iniţial am vrut să cresc porci, dar în zootehnia tradiţională marja de profit este foarte mică. Cu gândaci, la o investiţie de 3 dolari câştigi 11", a spus Wang în LA Times.

Specia preferată de fermier este Periplaneta americana, sau gândacul american, care poate zbura la maturitate şi e mai mare decât gândacul german de bucătărie, căruia îi lipsesc aripile.

China are în jur de 100 de ferme de gândaci, dar numărul lor creşte extrem de repede după succesul celor existente. Chiar şi în China este o afacere despre care nu s-a ştiut. Asta până august, când un milion de gândaci au scăpat dintr-o fermă din provincia Jiangsu, eveniment care a ajuns pe prima pagină a multor ziare.

Vezi VIDEO cu o fermă de gândaci.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO