1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Afaceri cu 36% mai mari pentru procesatorul de lapte Lactag Piteşti. Compania a depăşit 12,3 milioane de euro

Lactag, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de lactate, deţinut de către oamenii de afaceri Robert Iriza și Adriean Asan-Mic, a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de 58 de milioane de lei, cu 36% mai mult decât în anul anterior. Compania, aflată în insolvenţă din 2016, vrea să vândă însă divizia de procesare carne şi lanţul de magazine "Pe gustate".

22 mar, 2019 | ECONOMICA.net

Conform rezultatelor financiare pe anul 2018, brandul românesc Lactag, unul dintre cei mai mari procesatori de lapte din România, înregistrează o cifră de afaceri netă de aproximativ 58 milioane de lei, în creștere cu 36% comparativ cu anul precedent, anunţă un comunicat al Casei de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al companiei aflate în insolvenţă. „Ne bucurăm că strategia de restructurare financiară începe să dea roade, iar cifrele Lactag se îmbunătățesc, așa cum am prevăzut pentru primele trimestre de reorganizare.Vom continua să eficientizăm linia de business procesare lactate –principala sursă de venit a companiei – și să limităm pierderile prin implementarea prevederilor planului, astfel încât să generăm suficient excedent pentru îndeplinireapreviziunilor.", a declarat Aurel Podariu, Senior Partner CITR.

La sfârșitul lui 2018, business-ul principal, de procesare lapte, care reprezintă 59% din cifra de afaceri netă acompaniei, a înregistrat o creșterede 39% față de aceeași perioadă a anului precedent, generând un profit operațional de aproximativ 800.000de lei.

„Anul trecut am reușit să avem o creștere consistentă a cifrei de afaceri și o consolidare a poziției în piață, reușind să încheiem anul financiar cu un rezultat operațional pozitiv. Pentru perioada urmatoare ne propunem o creștere sustenabilă și profitabilă a activității de bază și împreună cu specialiștii din echipa CITR să implementam cu succes planul de reorganizare, astfel încât să găsim cele mai bune soluții financiare atât pentru creditorii cât și pentru acționarii Lactag.", a declarat Adriean Asan-Mic, administrator special Lactag.

CITR și Lactag își propun continuarea restructurării acelor activități care nu contribuie la dezvoltarea companiei și valorificarea liniilor de business care nu se află în planurile de viitor ale companiei. Printre acestea se numără fabrica de procesare carne „Pe Gustate" de lângă Craiova și lanțul de magazine cu acelaşi nume.
Fabrica de procesare carne „Pe Gustate" are o capacitate de 20 tone/zi. 

Detalii AICI


După valorificarea liniei de business procesare carne și a lanțului de magazine, în urma cărora vor fi achitate o parte din creanțele prevăzute în planul de reorganizare, CITR și Lactag estimează o scădere a cifrei de afaceri globale la circa 35 de milioane de lei în 2019, dar o creștere a profitului operațional a liniei de procesare lapte de 25% în trimestrul IV de reorganizare.

Lactag funcţionează ca societate pe acţiuni din 1991, pe structura fostei ICIL Argeș, înfiinţată în 1962. Din iulie 2012, societatea a trecut sub o nouă conducere – 91% din acţiunile companiei au fost preluate de Robert Iriza şi Adriean Asan-Mic. După o perioadă de creștere și listarea la bursă, compania a cerut intrarea în procedură de insolvență, în anul 2016, sub administrarea judiciară a CITR.CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO