1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

Companii

Afacerile Cemacon au crescut cu 7% în primul trimestru din 2014

Producătorul de blocuri ceramice Cemacon a înregistrat, în primul trimestru al anului, o cifră de afaceri de peste 7 milioane de lei, în creştere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui comunicat remis marţi AGERPRES.

13 mai, 2014 | Agerpres

Vânzările Cemacon au crescut, valoric, cu 10%, depăşind dinamica volumelor şi determinând îmbunătăţirea profitabilităţii operaţionale cu 16%. Veniturile operaţionale au crescut cu 40% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2013.

'Pentru Cemacon, 2014 este anul consolidării afacerii, din punct de vedere financiar, comercial şi operaţional. Asta înseamnă că ne-am propus în continuare creşteri, ce se bazează pe valorificarea a noi zone de competenţă. Strategia de diferenţiere şi poziţionare deja îşi arată roadele în îmbunătăţirea calităţii vânzării noastre: am menţinut trendul ascendent de anul trecut, am crescut valoric mai mult decât cantitativ', a declarat Liviu Stoleru, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie Cemacon.

În primul trimestru al anului 2014, costul de producţie, deşi afectat de creşterile de preţ la energie, materii prime şi ambalaje, a fost păstrat la nivelul din 2013. Efectul scumpirilor a fost atenuat de o nouă etapă de eficientizare a consumului energetic, în urma unor investiţii la fabrica din Recea ce au vizat schimbări de reţetă şi îmbunătăţiri de flux de producţie.

Restructurarea pachetului de credite, cauza rezultatului financiar negativ, se află în linie dreaptă, conform înţelegerii semnate de Cemacon cu BCR în noiembrie 2013. La sfârşitul anului 2013, BCR a cesionat 12 milioane euro din creanţă către fondul de investiţii Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief U.A., iar acţionarii au decis deja majorarea capitalului social. În perioada următoare, se va realiza conversia în acţiuni a datoriei excedentare.

Reprezentanţii Cemacon precizează că, deşi piaţa materialelor de zidărie nu dă semnale de revenire, iar presiunea pe costurile de producţie şi de operare este mare ca urmare a măsurilor fiscale şi de liberalizare de la începutul anului, pentru 2014 managementul Cemacon îşi propune creşterea cifrei de afaceri cu 31% faţă de 2013 şi creşterea profitului operaţional cu 28%. De asemenea, Cemacon îşi propune să devină lider de piaţă în Transilvania, Banat şi Crişana, să crească la nivel naţional cota de piaţă de la 16% la 18% şi să completeze portofoliului EVOCERAMIC cu alte produse unice în piaţă, cu beneficii relevante pentru consumatori.

Cemacon SA este unul dintre principalii producători de blocuri ceramice din România şi unul dintre liderii pieţei din Transilvania.

Compania operează cea mai modernă şi mai mare capacitate de producţie din România cu produse de calitate premium obţinute la costuri de producţie foarte competitive.

Cemacon SA este companie listată la Bursa de Valori Bucureşti şi deţinută preponderent de acţionari instituţionali, fonduri de investiţii româneşti şi străine.


Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO