Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut cu 4,6% în primele 9 luni

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, pe serie brută, cu 4,6%, în primele nouă luni faţă de perioada similară din anul anterior, iar volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a urcat cu 26,7%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică.
AGERPRES - mie, 16 nov. 2022, 09:56
Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut cu 4,6% în primele 9 luni

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2022 comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 4,6%, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+6,6%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,4%), comerţul cu autovehicule (+4,4%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,2%), scrie Agerpres.

În perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2022 comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 3,4%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2022 a înregistrat o cifră de afaceri cu 26,7% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2021, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+36,3%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+28,4%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+23,5%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+21,6%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+20,1%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 30,9% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2021.

Datele INS arată că volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 8,9%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+13,6%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+4,8%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+4,7%).

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 13,5%. Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 1,1%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna septembrie 2022, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 15,5%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-19,7%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-8,6%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-6,1%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-4,6%). Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au crescut cu 1,2%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2022, faţă de luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 2,7%.

De asemenea, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2022, comparativ cu luna septembrie 2021, a înregistrat o creştere cu 10,2%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+15,3%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,1%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,5%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+1,3%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2022, a înregistrat o creştere cu 9,1% faţă de luna septembrie 2021.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna septembrie 2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 6,8% mai mare comparativ cu luna septembrie 2021, datorită creşterilor înregistrate la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+27,5%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+22,6%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+12,3%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+5,6%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+4,7%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2022 a crescut cu 13,6%, comparativ cu luna septembrie 2021.

 

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite transmit Ucrainei un ajutor militar de 6 miliarde de dolari, incluzând apărare aeriană, muniție și artilerie
Statele Unite transmit Ucrainei un ajutor militar de 6 miliarde de dolari, incluzând apărare aeriană, muniție și artilerie
Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin (foto), a anunţat vineri o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un moment în care......
Nouă ieftinire în benzinării, azi. Motorina a ajuns mai ieftină decât benzina
Nouă ieftinire în benzinării, azi. Motorina a ajuns mai ieftină decât benzina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi din nou prețul motorinei vândute în ...
Camera Deputaților vrea o centrală electrică „ultimul răcnet”, în trigenerare, de 6 milioane de euro
Camera Deputaților vrea o centrală electrică „ultimul răcnet”, în trigenerare, de 6 milioane de euro
Camera Deputaților a scos la licitație un contract pentru achiziția și amplasarea unei centrale electrice care să reducă ...
Arestarea ministrului adjunct al Apărării din Rusia, o reglare de conturi între clanuri rivale – analiză Reuters
Arestarea ministrului adjunct al Apărării din Rusia, o reglare de conturi între clanuri rivale – analiză Reuters
Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, a încercat să transmită un mesaj de "business as usual" de când adjunctul ...