Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 11,8%, la 10 luni

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele zece luni din 2017, faţă de perioada similară din 2016, atât ca serie brută cu 11,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 12,7%, reiese din datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate miercuri.
Economica.net - J, 14 dec. 2017, 08:16
Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 11,8%, la 10 luni

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei s-a majorat atât ca serie brută cu 14,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 13,6%.

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, au crescut datorită majorărilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+47,4%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+25,6%), comerţul cu autovehicule (+10,5%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+8,2%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate afacerile în comerţul auto au crescut cu 12,7%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în primele 10 luni din 2017, a înregistrat o cifră de afaceri cu 14,7% mai mare comparativ cu perioada similară din 2016, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+20,5%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+14,7%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsire a textilelor şi blănurilor (+9,6%) şi de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+9%). Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au scăzut cu 17,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna octombrie 2017, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 5,5% datorată creşterii înregistrate la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+6,8%), comerţul cu autovehicule (+5,9%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+4,5%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 6,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2017, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o creştere cu 0,6%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna octombrie 2017, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 3,2% datorată scăderilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-8,2%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-6,4%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsire a textilelor şi blănurilor (-5,6%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-3,9%). Activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au crescut cu 9,4%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2017 faţă de luna precedentă a crescut cu 0,7%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna octombrie 2017, comparativ cu luna octombrie 2016, a înregistrat o creştere cu 12,5% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+95,2%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+24,7%), comerţul cu autovehicule (+15,6%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2017 a înregistrat o creştere cu 10,8% faţă de luna octombrie 2016.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna octombrie 2017 a înregistrat o cifră de afaceri cu 19,4% mai mare comparativ cu luna octombrie 2016, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+35,5%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+16,9%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+6,2%) şi de la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+2,0%). Scăderi au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-25,3%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2017 a crescut cu 22,2% comparativ cu luna octombrie 2016.

 

Te-ar mai putea interesa și
Kim Jong Un a făcut apel la soldații săi să se pregătească pentru un război adevărat
Kim Jong Un a făcut apel la soldații săi să se pregătească pentru un război adevărat
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a făcut apel la soldații săi să se pregătească pentru un adevărat război în timpul unui exercițiu de tragere cu artilerie la care el a asistat, a relatat......
Rusia a blocat porturile de la Marea Neagră, vapoarele nu pot încărca țiței. Petrolul kazah, care alimentează România și Europa, nu poate ieși pe piețe
Rusia a blocat porturile de la Marea Neagră, vapoarele nu pot încărca țiței. Petrolul kazah, care alimentează România ...
Tancurile petroliere străine sunt momentan restricționate să încarce petrol în principalele porturi ale Rusiei la Marea ...
Avion de pasageri prăbuşit în Rusia. 49 de persoane erau la bord
Avion de pasageri prăbuşit în Rusia. 49 de persoane erau la bord
Un avion de pasageri cu 49 de persoane la bord s-a prăbuşit în estul Rusiei, au anunţat autorităţile, conform dpa.
Fermierii români ar putea pierde fonduri UE de 17,4 miliarde de euro dacă bugetul alocat Politicii Agricole Comune va rămâne cel propus recent
Fermierii români ar putea pierde fonduri UE de 17,4 miliarde de euro dacă bugetul alocat Politicii Agricole Comune va rămâne ...
România ar putea pierde 17,4 miliarde de euro față de o alocare corect proporțională cu creșterea bugetului UE dacă ...