Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 11,8%, la 10 luni

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele zece luni din 2017, faţă de perioada similară din 2016, atât ca serie brută cu 11,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 12,7%, reiese din datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate miercuri.
Economica.net - joi, 14 dec. 2017, 08:16
Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 11,8%, la 10 luni

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei s-a majorat atât ca serie brută cu 14,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 13,6%.

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, au crescut datorită majorărilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+47,4%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+25,6%), comerţul cu autovehicule (+10,5%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+8,2%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate afacerile în comerţul auto au crescut cu 12,7%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în primele 10 luni din 2017, a înregistrat o cifră de afaceri cu 14,7% mai mare comparativ cu perioada similară din 2016, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+20,5%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+14,7%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsire a textilelor şi blănurilor (+9,6%) şi de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+9%). Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au scăzut cu 17,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna octombrie 2017, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 5,5% datorată creşterii înregistrate la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+6,8%), comerţul cu autovehicule (+5,9%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+4,5%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 6,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2017, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o creştere cu 0,6%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna octombrie 2017, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 3,2% datorată scăderilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-8,2%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-6,4%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsire a textilelor şi blănurilor (-5,6%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-3,9%). Activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au crescut cu 9,4%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2017 faţă de luna precedentă a crescut cu 0,7%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna octombrie 2017, comparativ cu luna octombrie 2016, a înregistrat o creştere cu 12,5% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+95,2%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+24,7%), comerţul cu autovehicule (+15,6%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2017 a înregistrat o creştere cu 10,8% faţă de luna octombrie 2016.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna octombrie 2017 a înregistrat o cifră de afaceri cu 19,4% mai mare comparativ cu luna octombrie 2016, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+35,5%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+16,9%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+6,2%) şi de la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+2,0%). Scăderi au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-25,3%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2017 a crescut cu 22,2% comparativ cu luna octombrie 2016.

 

Te-ar mai putea interesa și
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis astăzi către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) documentația pentru contractul de construire al......
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut mai devreme în acest an. Suntem încă în aprilie, în timp ce o faimoasă ...
Hisky le oferă reduceri la biletele de avion românilor care își reînnoiesc viza pentru Statele Unite ale Americii
Hisky le oferă reduceri la biletele de avion românilor care își reînnoiesc viza pentru Statele Unite ale Americii
Transportatorul aerian HiSky anunță că se alătură campaniei de includere a țării noastre în programul Visa Waiver, ...
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare ...