Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au scăzut cu 19,9%, în ianuarie

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut, în ianuarie 2012, faţa de luna precedentă, ca serie brută, cu 19,9% şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,6%, a anunţat, joi, Institutul Naţional de Statistică.
Economica.net - joi, 08 mart. 2012, 08:53
Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au scăzut cu 19,9%, în ianuarie

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut, de asemenea, faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 14,0 şi respectiv cu 8,5%, scrie Agerpres.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut ca serie brută cu 0,4%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 4,0%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei s-a diminuat faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,5%, respectiv cu 0,7%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2012, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 19,9%, datorată scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-30,5%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-26,5%) şi activităţilor de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-16,7%). Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a crescut cu 3,1%.

Cifra de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o creştere cu 2,6%, în luna ianuarie 2012, comparativ cu luna precedentă.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna ianuarie 2012 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o scădere cu 14,0%, provenită de la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (-16,6%), de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-12,6%), de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-11,1%), de la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (-7,9%). Creşteri s-au înregistrat la activităţi ale agenţiilor turistice şi tur-operatorilor 0,4%.

O scădere cu 8,5% s-a înregistrat şi în volumul cifrei de afaceri în serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de decembrie 2011, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Te-ar mai putea interesa și
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Corsica a făcut încă un pas către obiectivul autonomiei în cadrul Republicii Franceze: parlamentul regional de la Ajaccio a aprobat miercuri, cu o largă majoritate, textul unei reforme......
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul Otopeni
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul ...
CFR Călători informează că începând cu data de 31 martie 2024, în activitatea de transport feroviar se va trece la ...
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală electrică fotovoltaică de 2,5 MW, investiție ce face parte din strategia ...
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) a preluat de la Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii ...