Afacerile DPD România au crescut cu 24% în primul semestru, până la 37 milioane de lei

DPD România, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală de coletărie şi curierat expres, a înregistrat o cifră de afaceri de circa 37 milioane lei, în primul semestru al anului, în creştere cu 24% faţă de aceeaşi perioadă din 2014, au anunţat, joi, reprezentanţi ai companiei, transmite Agerpres.
Economica.net - joi, 27 aug. 2015, 15:05
Afacerile DPD România au crescut cu 24% în primul semestru, până la 37 milioane de lei

Principalii factori de creştere au fost atragerea de noi clienţi şi creşterea volumelor de transport ale clienţilor existenţi, dar şi serviciile dedicate clienţilor B2C şi învestiţiile în soluţii logistice.

Pentru întreg anul 2015, oficialii DPD România previzionează o cifră de afaceri de 100 milioane de lei, mai mare cu peste 30% faţă de 2014, cele mai importante perioade de creştere în a doua parte a anului fiind evenimentul de shopping Black Friday şi Crăciunul.

Creşterea livrărilor companiei vine şi pe fondul dezvoltării comerţului electronic, sector care are în general un impact tot mai mare asupra afacerilor curierilor, inclusiv în ceea ce priveşte livrările internaţionale, segment care se află în continuă creştere.

Numărul coletelor livrate de DPD România în primele şase luni a crescut cu 37%, faţă de perioada similară a anului trecut, 80% din totalul livrărilor fiind naţionale, iar 20% internaţionale. De altfel, compania a suplimentat numărul vehiculelor în această perioadă, în condiţiile creşterii continue a volumelor.

Topul ţărilor către care au fost livrate cele mai multe colete de către DPD România este condus de Germania, Marea Britanie şi Italia, vârful operaţiunilor fiind înregistrat în perioada Paştelui.

Pe plan naţional, primele cinci oraşe cu cele mai multe livrări în primul semestru au fost Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Sibiu.

În ceea ce priveşte investiţiile DPD România în prima jumătate a anului, acestea au fost direcţionate pentru creşterea flotei, în dezvoltări software, echipamente IT şi electronice, dar şi către extinderea depozitelor din ţară.

Clienţii noi, atraşi în această perioadă, activează în industrii precum auto, home&deco, farma, fashion etc.

Piaţa locală joacă un rol important în strategia pe termen mediu şi lung a DPDgroup, compania având ca obiectiv să devină lider de piaţă în zona Balcanilor până în 2020, plan susţinut de investiţii totale în valoare de 15 milioane de euro. Astfel, România urmează să devină un hub important în reţeaua companiei la nivel european.

DPD România este parte a DPDgroup, lider european în curieratul rutier.

În România, DPD se află în top 3 companii de curierat. Prin tehnologia inovatoare, cunoaşterea pieţei locale şi cele două servicii Predict şi Pickup, DPD România oferă cea mai bună experienţă de livrare atât expeditorilor cât şi destinatarilor.

Cu o echipă de peste 500 de angajaţi şi francizori şi având acces la o reţea europeană de 16.000 de sedii Pickup, DPD România livrează anual 4,8 milioane de colete.

DPDgroup este reţeaua de livrare colete a GeoPost, care a înregistrat vânzări de 4,9 miliarde euro în 2014. GeoPost este holding-ul deţinut de Grupul francez La Poste.

Te-ar mai putea interesa și
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd, cu alocare financiară de aproape 21 milioane de euro prin Planul Naţional de......
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Ministrul apărării polonez, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a anunţat vineri intenţia guvernului său ca 820 din cele 1.000 ...
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Armata iraniană a dat de înţeles vineri că nu va răspunde presupusului atac cu drone suferit în noaptea de joi spre ...
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat vineri că ţara sa îşi accelerează producţia de tancuri şi de sisteme ...