1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Afacerile GEFCO România au crescut cu 10% în 2014, la 52 milioane euro

GEFCO România, numărul doi pe piaţa locală în domeniul serviciilor de logistică, a raportat o cifră de afaceri de 52 milioane euro în 2014, cu 10% mai mare decât în 2013 şi de 10 ori mai mare decât în primul an de activitate - 5,2 milioane euro în 2006, au anunţat marţi reprezentanţii GEFCO Group, cu prilejul marcării a 10 ani de prezenţă pe piaţa românească.

12 mai, 2015 | Agerpres

'Subsidiara din România continuă să crească în fiecare an, într-un mediu în continuă schimbare şi plin de provocări. GEFCO România este al doilea cel mai mare operator logistic de pe piaţă şi dezvoltă în mod constant soluţii inovative şi competitive, bazându-se pe o expertiză solidă şi îndelungată în domeniul logisticii auto şi o cunoaştere profundă a sectoarelor industriale strategice, cum ar fi electrocasnicele şi electronicele. Soluţiile noastre multimodale includ utilizarea celor opt platforme existente la nivel naţional, precum şi accesul direct la Marea Neagră prin portul Constanţa, ce conferă clienţilor şi partenerilor noştri variante strategice pentru dezvoltarea comerţului maritim', a declarat directorul general GEFCO România şi Bulgaria, Jerome Chevrolet.

De la inaugurarea în 2005, filiala locală a grupului GEFCO a crescut constant, după numai un an de prezenţă reuşind să-şi dubleze cifra de afaceri, de la 5,2 milioane euro în 2006 la 11,9 milioane euro ăn 2007, iar numărul de angajaţi a crescut de la 16 la 34. În 2014, GEFCO România a ajuns la 106 angajaţi, .

În prezent, GEFCO este numărul doi pe piaţa locală de servicii de logistică, dar lider în logistica pentru industria auto, operând transportul pentru o treime din vehiculele produse în România, respectiv 155.000 de vehicule finite. Această linie de business se adresează producătorilor auto, precum şi importatorilor şi distribuitorilor.

'GEFCO România generează 7% din cifra de afaceri regională. Dinamismul GEFCO România, alături de avantajele sale strategice, cum ar fi localizarea geografică, care leagă Europa de zona '1520' (Rusia, Ucraina, Statele Baltice, Kazahstan - n.r.) şi Orientul Mijlociu, au ajutat filiala să obţină aceste rezultate pozitive. Există un potenţial semnificativ de creştere în regiune şi vrem să promovăm cât mai mult sinergiile între ţări, pentru a permite companiilor multinaţionale să îşi optimizeze costurile la nivel global. Dezvoltarea în zona 1520 şi Asia, adăugarea unor soluţii inovative în portofoliul Overseas sunt printre priorităţile noastre de top, pentru a oferi clienţilor noştri posibilitatea de a se extinde către zone şi activităţi comerciale ce pot fi de interes', a declarat directorul GEFCO pentru Europa Centrală, Balcani şi Orinetul Mijlociu, Pierre Jean Lorrain.

La marcarea a 10 ani de prezenţă pe piaţa românească a participat preşedintele Consiliului de administraţie al Grupului GEFCO, Luc Nadal.

'Povestea de succes a GEFCO România demonstrează capacitatea Grupului de a răspunde celor mai dificile şi complexe nevoi ale clienţilor săi din întreaga lume, construind pentru ei soluţii complete pentru lanţul de aprovizionare, care le îmbunătăţesc competitivitatea şi le adaugă plusvaloare', a spus Nadal.

Pentru 2015, Grupul GEFCO are ca obiectiv o creştere cu 15% pentru market clients, dezvoltarea afacerilor în şi cu zona 1520 şi concentrarea pe serviciile de Overseas (transport maritim şi aerian - n.r.) şi logistică.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO