Afacerile Heineken România au crescut în primul semestru cu 11,8%, la 544 milioane de lei

Producătorul de bere Heineken România a avut în primul semestru o cifră de afaceri de 544 milioane de lei , în creştere cu 11,8% faţă de aceeaşi perioadă din 2011, vânzările avansând, în volum, cu 5%.
Economica.net - vin, 31 aug. 2012, 09:39
Afacerile Heineken România au crescut în primul semestru cu 11,8%, la 544 milioane de lei

„Am avut o dezvoltare pozitivă care arată sustenabilitatea performanţelor noastre din ultimii ani şi este consecinţa executării strategiei pe termen lung pe care am stabilit-o pentru această piaţă. Toate mărcile au contribuit la creşterea cifrei de afaceri pentru că am investit în mod constant în toate mărcile”, a declarat, vineri, Onno Rombouts, managing director al Heineken România.

Rombouts a arătat că piaţa românească urmează evoluţia companiei din Europa Centrală şi de Est, unde volumul de bere vândută a crescut cu 5,7%.

Compania olandeză are pe piaţa românească patru fabrici, la Miercurea Ciuc, Constanţa, Craiova şi Mureş, şi 1.200 angajaţi.

Producătorul a anunţat săptămâna trecută că volumul vânzărilor Heineken în România a crescut cu aproximativ 6% în prima jumătate a acestui an şi că profitul a scăzut.

„Au fost doi factori (care au determinat reducerea profitului, n.r.), respectiv investiţiile realizate în susţinerea brandurilor şi costurile legate de ambalaje, care au crescut în această perioadă”, a explicat Rombouts scăderea profitului, fără să ofere detalii privind rezultatul net obţinut în primul semestru în România.

El a menţionat că Heineken a vândut în acest an un teren situat în Otopeni şi caută cumpărători pentru alte două astfel de proprietăţi, în Arad şi în zona Griviţa din Bucureşti.

În ceea ce priveşte lansări de noi produse pe piaţa locală, reprezentantul Heineken a arătat că în funcţie de nevoile consumatorilor compania va aduce pe piaţă şi alte sortimente sau branduri.

Rombouts spune despre piaţa românească că este foarte competitivă pentru că există multe companii, ceea ce are ca rezultat un nivel redus al preţurilor comparativ cu cele din alte ţări din regiune şi din afara ei.

Datele comunicate anterior de companie arată că veniturile grupului în regiune au urcat uşor în perioada analizată, la 1,58 miliarde euro, iar profitul EBIT (înainte de dobânzi şi taxe) a scăzut cu 27%, la 114 milioane euro.

Heineken este cea mai mare companie producătoare de bere din Europa şi a treia din lume ca volum de bere vândută.

Heineken România a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1,04 miliarde de lei (245,3 milioane euro), în creştere cu 11,5%, iar volumul vânzărilor a urcat cu 7,5%.

Grupul olandez a înregistrat în primul semestru venituri de 8,77 miliarde euro la nivel mondial, în urcare cu 5%, iar profitul net a urcat cu 30%, la 783 milioane euro.

Te-ar mai putea interesa și
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
 Dacă Ucraina pierde războiul, preşedintele rus Vladimir Putin nu va negocia niciodată pacea, a declarat joi şeful diplomaţiei italiene, Antonio Tajani, în deschiderea reuniunii miniştrilor......
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți de sistem
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți ...
Restaurantele și hotelurile își vor putea stabili singure un calendar prestabilit în care ambalajele cu garanția de ...
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky, a obținut licența de operator aerian străin, oferită de Agenția Canadiană de Transport, care îi oferă permisiunea ...
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
România a utilizat fonduri din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de peste un miliiard ...