Afacerile Hornbach la nivel european au crescut cu 6%

Afacerile concernului Hornbach Holding AG la nivel european au crescut cu 6% în anul financiar 2014/2015 (1 martie 2014 - 28 februarie 2015) şi au ajuns la 3,57 miliarde euro, a anunţat luni Grupul Hornbach.
Economica.net - lun, 06 apr. 2015, 15:26
Afacerile Hornbach la nivel european au crescut cu 6%

Cifra de afaceri a magazinelor de materiale de construcţii şi grădinărit raportată la suprafaţă au crescut în Germania cu 5,5% şi la nivel internaţional cu 2,8%.

În cel mai mare subconcern operativ, Hornbach-Baumarkt-AG (segmentul de magazine de materiale de construcţii şi grădinărit), care, la data bilanţului – 28 februarie 2015, opera la nivel european 146 magazine de bricolaj în nouă ţări, cifra de afaceri a crescut cu 6,5%, ajungând la 3,357 miliarde de euro. Raportat la suprafaţă (fără a se lua în calcul magazinele inaugurate şi cele închise în ultimele douăsprezece luni), şi la ajustările de schimb valutar, cifrele de afaceri ale magazinelor de materiale de construcţii şi grădinărit au crescut la nivelul concernului cu 4,4%. La această creştere au contribuit atât magazinele din Germania, cât şi magazinele din restul Europei. Cele 49 de magazine din alte ţări europene, fără a lua în calcul Germania, au adus 41,4% din totalul cifrei de afaceri.

‘Creşterea raportată la suprafaţă în Germania este remarcabilă. Deoarece anul de comparaţie a fost unul foarte bun datorită efectelor consolidării pieţei în urma intrării în insolvenţă a firmei Praktiker şi datorită iernii blânde 2013/2014, standardul a fost foarte ridicat, mai ales în cea de a doua jumătate a anului. În acest context am reuşit chiar să ne îmbunătăţim performanţele’, a declarat Albrecht Hornbach, preşedintele Consiliului de Administraţie al Hornbach Holding AG.

Grupul Hornbach, fondat în 1877, este o afacere de familie şi se numără printre liderii de pe piaţa magazinelor de materiale de construcţii şi grădinărit din Europa.

Cotată la Bursa din Frankfurt încă din 1987, compania activează în nouă ţări europene (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elveţia, Cehia, Slovacia, Suedia şi România), operând 147 de magazine.

În România, Hornbach a deschis primul magazin în 2007, iar în acest moment deţine trei magazine în Bucureşti (Berceni, Militari şi Baloteşti), unul în Braşov şi unul în Timişoara.

Te-ar mai putea interesa și
Reconstrucția Fâșiei Gaza va costa 40 de miliarde de dolari și ar putea dura zeci de ani – ONU
Reconstrucția Fâșiei Gaza va costa 40 de miliarde de dolari și ar putea dura zeci de ani – ONU
Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a estimat joi la 30-40 de miliarde de dolari costurile pentru reconstrucţia Fâşiei Gaza, distrusă după aproape şapte luni de război devastator între......
Declaraţia unică poate fi trimisă la Fisc, fără penalităţi, până la 25 mai inclusiv. Plafoane minime, CAS şi CASS datorate pentru veniturile estimate în 2024
Declaraţia unică poate fi trimisă la Fisc, fără penalităţi, până la 25 mai inclusiv. Plafoane minime, CAS şi CASS ...
Termenul-limită privind trimiterea, fără penalităţi, a declaraţiei unice la Fisc pentru definitivarea contribuţiilor ...
Leoni închide fabrica de la Luduș, salariații au protestat azi
Leoni închide fabrica de la Luduș, salariații au protestat azi
Aproximativ 200 de angajaţi ai Fabricii LEONI din Luduş (producţie cablaje auto) au protestat, joi, după decizia de închidere ...
Creștere masivă a numărului de acte antisemite în Suedia
Creștere masivă a numărului de acte antisemite în Suedia
Peste 100 de plângeri pentru incitare la ură antisemită au fost înregistrate în Suedia la sfârşitul lui decembrie, ...