Director Huawei România: Vom investi în România încă 100 milioane de euro

Producătorul chinez de echipamente IT&C Huawei a avut în România, anul trecut, afaceri de 249 milioane de dolari, în creştere cu sub 10% faţă de anul precedent, estimând pentru acest an un avans până la 260 milioane de dolari.
Economica.net - mar, 09 iul. 2013, 10:40
Director Huawei România: Vom investi în România încă 100 milioane de euro

„Cifra de afaceri obţinută în 2012 se referă la contractele Huawei derulate în România atât prin subsidiara Huawei România cât şi prin alte entitaţi ale grupului chinez înregistrate în alte state. Creşterea faţă de 2011 nu este foarte mare, sub 10%, dar este sustenabilă. Subsidiara Huawei România a înregistrat în 2012 afaceri de 96 milioane de euro, de la sub 90 milioane de euro în 2011. Suntem o companie sănătoasă, care creşte de la an la an”, a declarat directorul Departamentului de Conturi Integrate al Huawei România, Vlad Doicaru, într-o conferinţă.

El a adăugat că pentru acest an afacerile Huawei în România au fost estimate la 260 milioane de dolari.

„Cifrele la finele primelor şase luni arată că suntem în grafic şi avem certitudinea că vom atinge ţinta pentru acest an, respectiv atingerea unui volum de afaceri de 260 milioane de dolari în acest an, pe toate entităţile Huawei, atât prin subsidiara din România, cât şi prin celelalte entităţi ale grupului chinez”, a spus Doicaru.

Huawei Technologies a fost înfiinţată în 1987 de Ren Zhengfei, fost ofiţer în Armata Populară a Chinei, şi este cel mai mare furnizor mondial de soluţii IT&C, cu venituri de 35,4 miliarde de dolari în 2012.

Subsidiara locală a grupului chinez şi-a început activitatea în 2003.

În iunie 2012, Huawei România a anunţat că a investit şase milioane de euro în deschiderea unui centru de suport global în România, suma urmând să crească la 200 milioane de euro până în 2015.

„Centrul a devenit operaţional în februarie 2012. Suma de şase milioane de euro a fost alocată pentru amenajarea şi dotarea tehnică a centrului, al patrulea pe care Huawei îl deţine la nivel mondial”, spunea Doicaru în iunie 2012.

Centrul este situat în clădirea Lakeview, amplasată pe bulevardul Barbu Văcărescu din Capitală.

„Vom continua să investim în dezvoltarea activităţii Huawei în România, Până în 2018, grupul chinez va investi în România incă 100 milioane de euro, cifră care va include şi taxele şi costurile cu forţa de muncă. Cifra se adaugă investiţiilor din perioada 2007-2012, care au totalizat 90 milioane de euro”, a spus în conferinţă reprezentantul Huawei România.

Doicaru a afirmat că Huawei are în România peste 800 de angajaţi, din care jumătate deservesc centru de servicii de suport global.

„Grupul chinez va continua angajările în subsidiara din România. Astfel, până în decembrie 2013 vom ajunge la 1.000 de angajaţi, iar la finele anului viitor la 1.200 de angajaţi. În prezent, 70% din angajaţii Huawei România sunt români”, a spus Doicaru.

Potrivit datelor prezentate de Huawei România, compania este implicată în dezvoltarea reţelelor de telecomunicaţii ale Vodafone România şi RCS&RDS, doi dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de profil.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...