Afecţiuni precum paranoia sau hemoroizi, motive de soluţionare cu prioritate a dosarelor de la ANRP – Corpul de Control

Afecţiuni precum paranoia sau hemoroizi s-au numărat printre motivele invocate în susţinerea cazurilor excepţionale care au fost soluţionate cu prioritate de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), potrivit unui raport al Corpului de Control al premierului.
Economica.net - vin, 05 feb. 2016, 11:43
Afecţiuni precum paranoia sau hemoroizi, motive de soluţionare cu prioritate a dosarelor de la ANRP - Corpul de Control

Din datele comunicate de ANRP în timpul controlului rezultă că între 2008 şi 2011 au fost soluţionate 1.407 de dosare în ordinea numerelor de înregistrare, iar 2.269 au fost soluţionate cu prioritate ca fiind cazuri de excepţie, dintre acestea 131 fiind soluţionate în favoarea unor cesionari de drepturi la măsuri reparatorii care s-ar fi aflat în cazuri de excepţie.

‘În perioada 2008-2011, numărul dosarelor soluţionate prioritar, prin invocarea cazurilor excepţionale, a fost mult mai mare faţă de numărul dosarelor soluţionate în ordinea înregistrării acestora. În fapt, membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor au transformat excepţia în regulă’, se arată în raport.

Deoarece nu au fost stabilite criterii după care un dosar putea fi clasificat ca prioritar, erau întocmite tabele cu aceste solicitări, care erau apoi aprobate în bloc de Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, deşi în unele cazuri nu era depus niciun document care să ateste situaţia excepţională în care s-ar fi aflat solicitantul.

Printre motivele invocate în susţinerea cazurilor excepţionale s-au numărat afecţiuni precum paranoia, lombosciatică, osteoporoză, tulburare depresivă recurentă, atacuri de panică, colon iritabil, hemoroizi sau psoriazis.

Un solicitant nu a depus niciun act doveditor, dar a susţinut că are 82 de ani şi necesită trei intervenţii chirurgicale costisitoare, iar altul a declarat că are 93 de ani şi trăieşte în Statele Unite ale Americii din ajutor social. Corpul de Control al premierului a identificat şi o persoană care a susţinut că este un caz excepţional deoarece este persecutată pe motive etnice.

Din datele comunicate de ANRP către Corpul de Control al premierului rezultă că în topul despăgubirilor acordate cu prioritate pentru cazuri excepţionale se află o persoană care a primit peste 108 milioane de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Scotty The AI își face intrarea pe MEXC cu o creștere de preț de 33% (P)
Scotty The AI își face intrarea pe MEXC cu o creștere de preț de 33% (P)
La momentul redactării acestui articol, moneda meme nou apărută în spațiul crypto, Scotty the AI, a avut un debut surprinzător în cadrul programului de prelansare Kickstarter al schimbului......
Explozie la rafinăria Petromidia. Ce spun oficialii Rompetrol (KMG Internaţional)
Explozie la rafinăria Petromidia. Ce spun oficialii Rompetrol (KMG Internaţional)
O explozie a avut loc în această dimineață la Rafinăria Petromidia, cu degajări foarte mari de fum. Explozia nu a fost ...
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la vânzare Hotelul Express, situat în centrul staţiunii Predeal, în cadrul procesului amplu de valorificare ...
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia rusă în Ucraina, începută cu peste doi ani în urmă, anunţă o nouă eră în Europa, o perioadă caracterizată ...