AFI Europe a semnat un precontract de vânzare-cumpărare cu Plaza Centers pentru 75% din Casa Radio

AFI Europe a semnat un precontract de vânzare-cumpărare, cu Plaza Centers N.V., pentru achiziția pachetului de 75% din acțiunile proiectului Casa Radio, la un preț de 60 de milioane de euro.
Răzvan Zamfir - joi, 11 iul. 2019, 10:18
AFI Europe a semnat un precontract de vânzare-cumpărare cu Plaza Centers pentru 75% din Casa Radio

Pre-contractul de vânzare-cumpărare reprezintă a doua etapă a procesului de achiziție, ca urmare a semnării scrisorii de intenție neangajante de către cele două companii, în februarie 2019.

În acest moment, AFI Europe N.V. derulează operațiunile de due diligence, pe care le va încheia în septembrie 2019. În condițiile finalizării cu succes a operațiunilor de due diligence și a îndeplinirii anumitor condiții, cele două companii vor avansa către etapa finală a procesului de achiziție.

Anul trecut, AFI Europe Romania a achiziționat un teren de 4,3 hectare în proximitatea mallului AFI Cotroceni, unde va dezvolta un proiect mixt de birouri, spații comerciale și locuințe.

Plaza Centers a investit 85 de milioane de euro în lucrări de demolare, design şi lucrările la fundaţie până în 2010, atunci când proiectul a intrat în conservare. Plaza Centers mai are la vânzare un teren la Braşov şi unul la Miercurea-Ciuc, acolo unde înainte de criza a început construcţia unui mall, dar care nu a mai fost finalizat. Prin vânzarea terenurilor si participatiei in proiectul Casa Radio, Plaza Centers marchează exitul de pe piaţa imobiliară din România.

Casa Radio, muzeu al comunismului

Un vechi proiect al lui Ceauşescu urma să prindă contur în era capitalismului, după semnarea unui partenerat public-privat, în 2006. Terenul şi clădirea Casa Radio de pe cheiul Dâmboviţei au fost concesionate de statul român pe o perioadă de 49 de ani către Plaza Centers.

În locul muzeului comunismului, aşa cum îşi imagina Ceauşescu, aici urmau să apară un mall, turnuri de birouri, dar şi un hotel şi un centru de conferinţe. La mai mult zece ani de la semnarea parteneriatului, nicio clădire nu a prins contur.

„Casa Radio este un punct de reper în București și achiziția proiectului este în concordanță cu strategia noastră de expansiune. Având în vedere stadiul incipient al acestei achiziții, vom oferi informații actualizate privind achiziția și planurile pentru acest proiect pe măsură ce procesul avansează”, a declarat Doron Klein, CEO AFI Europe Romania.

Alte proiecte majore ale companiei includ AFI Tech Park, un complex de birouri situat în centrul Bucureștiului, aflat la a doua fază a dezvoltării, AFI City, primul proiect rezidențial al companiei în România, în cartierul Bucureștii Noi din nordul Capitalei, și AFI Brașov, un proiect mixt de birouri și spații comerciale.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...