AFI Europe extinde AFI Park la 200.000 mp și va dezvolta 300-350 de apartamente lângă AFI Cotroceni

Israelienii de la AFI Europe sunt aproape de startul unui nou proiect pe terenul de 4,3 hectare, cumpărat anul trecut cu 23 de milioane de euro de la Broadhurst Investments. Potrivit proiectului, AFI Europe va extinde clădirile de birouri AFI Park, dar va adăuga şi o componentă rezidenţială cu circa 300-350 de apartamente.
Economica.net - mar, 02 apr. 2019, 18:38
AFI Europe extinde AFI Park la 200.000 mp și va dezvolta 300-350 de apartamente lângă AFI Cotroceni

Anul trecut, după ce au cumpărat terenul, cei de la AFI au lansat un fel de competiţie printre firmele de arhitectură pe care le-au provocat să vină cu mai multe propuneri pentru viitorul proiect imobiliar din Politehnică.

Potrivit lui Doron Klein, CEO al AFI Europe România, competiţia a fost câştigată de compania israeliană Moore Yasky Sivan, care a proiectat şi birourile AFI Tech Park sau AFI Park.

„Am decis să extindem numărul de clădiri de birouri care compun AFI Park şi vom ajunge la o suprafaţă de 200.000 mp, la care se vor adăuga în jur de 300-350 de apartamente pe care nu ne-am decis încă dacă le vom vinde sau le vom închiria. Ne gândim și la noile generații, Z și Millenials, care au alte priorități, caută senzații și mai puțin proprietăți. Oricum, vor susţine şi oraşul, cei care se vor muta acolo vor lucra, cel mai probabil, în AFI Park şi astfel câteva sute de maşini vor dispărea din trafic”, spune Doron Klein.

Lucrările efective la proiect vor demara după obținerea aprobărilor de rigoare.

Compania a inaugurat azi și prima fază a AFI Tech Park, proiect amplasat în apropierea Palatului Parlamentului. AFI Tech Park 1, o clădire P+8, cu o suprafață totală închiriabilă de 22.000 mp,  a fost finalizată în trimestrul trei al anului trecut

În prezent, peste 80% din clădire este deja închiriată, iar dezvoltatorul se pregătește să demareze lucrările pentru faza a doua, iar la finalizare AFI Tech Park va totaliza 56.000 mp.

Printre avantajele oferite chiriaşilor se numără un card de reduceri oferit angajaților companiilor, care poate fi utilizat la restaurantele și la furnizorii de servicii din zona clădirii de birouri, dar și proximitatea sălii de sport World Class, unul dintre cei mai mari chiriași ai clădirii. De asemenea, companiile din AFI Tech Park 1 beneficiază de o sală de ședințe care poate fi închiriată în regim orar, reducând astfel cheltuielile de funcționare.

„Următoarea fază a proiectului va cuprinde o clădire de 8 etaje, la aceleași standarde înalte cu care ne-am obișnuit deja chiriașii. Lucrările vor începe în următoarele luni și vor fi finalizate, cel mai probabil, la sfârșitul anului viitor. Ne bucurăm de faptul că putem contribui la dezvoltarea acestei zone, așa cum s-a întâmplat și în cadrul celorlalte proiecte pe care le-am dezvoltat. Valoarea estimată a investiției în AFI Tech Park 2 se ridică la 37 de milioane de euro”, explică Doron Klein, CEO AFI Europe Romania.

Odată finalizat, campusul AFI Tech Park va deveni unul dintre cele mai importante proiecte de birouri din zonă, fiind amplasat la intersecția a trei sectoare – 3,4 și 5 – ceea ce îl face ușor accesibil de către angajații companiilor care și-au relocat aici birourile.

Te-ar mai putea interesa și
Centura Bucureşti Sud: Guvernul a aprobat exproprierea imobilelor situate pe coridorul aferent lărgirii la 4 benzi
Centura Bucureşti Sud: Guvernul a aprobat exproprierea imobilelor situate pe coridorul aferent lărgirii la 4 benzi
Guvernul a aprobat declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care fac parte din coridorul de expropriere al lucrărilor de utilitate publică de interes...
Sondaj: 80% dintre români sunt mulţumiţi de furnizorul de energie. Datele pot arăta că ei nu cunosc alternativele
Sondaj: 80% dintre români sunt mulţumiţi de furnizorul de energie. Datele pot arăta că ei nu cunosc alternativele
 Peste 80% dintre români se declară mulţumiţi de furnizorul lor actual de electricitate, însă aceste date pot arăta ...
Efectele Covid-19: Aproximativ 35% dintre angajaţi se gândesc să-şi schimbe locul de muncă în următoarele 12 luni
Efectele Covid-19: Aproximativ 35% dintre angajaţi se gândesc să-şi schimbe locul de muncă în următoarele 12 luni
Aproximativ 35% dintre angajaţi se gândesc să-şi schimbe locul de muncă în următoarele 12 luni, în urma pandemiei, ...
Rabla 2021: Vom avea finanţare consistentă pentru schimbarea parcului auto. În luna martie pregătim toate programele – Barna
Rabla 2021: Vom avea finanţare consistentă pentru schimbarea parcului auto. În luna martie pregătim toate programele ...
Programele ce vor fi lansate în 2021 prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) sunt pregătite în luna martie, a ...