1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 15 º

Imobiliare

AFI Europe şi NEPI Rockcastle semnează un nou acord pentru portofoliul office al ultimeia, în valoare de 290 milioane de euro

AFI Europe NV a finalizat un nou acord cu NEPI Rockcastle, în 5 august 2020, pentru achiziția a patru proiecte de birouri clasa A în România, cu o suprafață închiriabilă totală de 118.500 metri pătrați, entru 290 de milioane de euro, după ce tranzacţia a fost aproape abandonată în perioada stării de urgenţă, din cauza dificultăţilor de deplasare a oficialilor celor două companii. Odată finalizată, tranzacţia va deveni cea mai mare de pe piaţa imobiliară românească.

06 aug, 2020 | | ECONOMICA.net

Valoarea tranzacției se ridică la 290 de milioane de euro, iar preluarea portofoliului este programată să se încheie în următoarele patru luni.

„AFI Europe Romania rămâne angajată în a-și dezvolta portofoliul puternic pe piața locală. Achiziția se încadrează în totalitate în strategia de extindere a operațiunilor noastre în România, concentrându-ne asupra proprietăților cu randament ridicat”, a declarat Doron Klein, CEO AFI Europe Romania & Republica Cehă.

Portofoliul achiziționat constă în 4 proiecte de clădiri de birouri Clasa A, cu un total de 8 clădiri de birouri in București și Timișoara:

  • Floreasca Business Park, situat în Calea Floreasca nr. 169, București, cu o suprafață totală de 36.470 mp;   
  • The Lakeview, situat în Str. Barbu Văcărescu nr. 301-311, București, cu o suprafață totală de 25.907 mp;
  • Aviatorilor 8, situat în Bd. Aviatorilor nr. 8A, București, cu o suprafață totală de 8.203 mp;
  • Timișoara City Business Center, situat în Str. Coriolan Brediceanu nr. 10, Timișoara, cu o suprafață totală de 47.936 mp.

AFI Europe Romania este una dintre cele mai mari companii de pe piața imobiliară din România. Compania a dezvoltat și continuă de dezvolte proiecte de referință în sectoarele de retail, birouri și rezidențial în București, Ploiești și Brașov.

După finalizarea acestei tranzacții și a proiectelor de birouri aflate în dezvoltare (AFI Park Brașov și AFI Tech Park 2-3), AFI Europe Romania va gestiona un portofoliu de birouri cu o suprafață închiriabilă totală de aproape 300.000 mp, devenind astfel unul dintre cei mai mari proprietari de clădiri de birouri din România.

Pe segmentul de birouri, AFI Europe România a dezvoltat și gestionează AFI Park 1-5 și AFI Tech Park, ambele situate în București, și AFI Park Brașov, în centrul orașului Brașov, care va fi inaugurat în toamna acestui an.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO