AFI Europe solicită PUZ pentru extinderea proiectului rezidenţial AFI City cu circa 400 de apartamente

AFI Europe a solicitat PMB aprobarea unui PUZ de extindere a proiectului rezidețial AFI City pe terenul Laromet din Bucureștii Noi, proiect cu prima fază de 190 de apartamente aproape finalizată. Compania vrea să extindă proiectul cu circa șapte blocuri de maximum 45 de metri și circa 400 de apartamente după estimările Economica.net.
Economica.net - mie, 22 ian. 2020, 19:27
AFI Europe solicită PUZ pentru extinderea proiectului rezidenţial AFI City cu circa 400 de apartamente

Terenul pe care va fi dezvoltat proiectul din Bucureștii Noi are circa 131.000 mp.

Primul proiect rezidențial al AFI Europe, AFI City, va fi finalizat până la sfârșitul anului, majoritatea apartamentelor din proiectul cu 190 de apartamente au fost deja vândute, iar proprietarii se vor muta în zonă în primul trimestru al acestui an. AFI City va avea în total circa 1.700 de apartamente şi 2.000 de locuri de parcare supraterane şi subterane. 

Compania intenționează să dezvolte și un centru de retail în zonă, dar și alte apartamente, aflate acum în proces de autorizare.

De asemenea, AFI Europe intenţionează să extindă proiectul office AFI Park de lângă mallul AFI Cotroceni şi să dezvolte circa 300 de apartamente de închiriat pe terenul achiziţionat în 2018.

AFI Europe România a cumpărat de la Fondul de investiţii Broadhurst Investments, ale cărui active de pe piaţa imobiliară românească sunt administrate de Siminel Andrei prin NCH, un teren de 4,3 ha pentru suma de 23 de milioane de euro.

 Terenul face parte din fosta platformă industrială UMEB, pe care a fost ridicat mallul AFI Palace Cotroceni.

„Vrem să mai facem apartamente în AFI City, mai avem teren disponibil, dar momentan îmi e greu să spun câte. Vor fi, însă destul de multe, teren avem, deci nu ne oprește nimic”, spunea toamna trecută Doron Klein, CEO-ul AFI Europe România.

De asemenea, compania a cumpărat, anul trecut, 4,3 hectare de teren în apropierea mallului AFI Cotroceni și a proiectului office AFI Park, care va fi extins cu câteva clădiri, terenul permite construcția unei suprafețe de 100.000 mp. 

„Ne-am gândit să dezvoltăm în apropierea AFI Cotroceni și AFI Park circa 300 de apartamente de închiriat. Va fi un avantaj uriaș pentru cei care lucrează în birouri, vor scăpa de trafic, vor munci, vor locui și-și vor face cumpăraturile din același loc. Cred că acest lucru e avantajos și pentru viitorii locatari, dar și pentru oraș”, spunea Doron Klein.

AFI Europe e al doilea dezvoltator din România care se gândește să dezvolte un portofoliu de apartamente de închiriat, după Forte Partners, care, prin CEO-ul Geo Mărgescu, spunea anul trecut că după ce va termina proiectele în care e angrenată acum, speră să demareze construcția unui proiect rezidențial cu apartamente de închiriat, model care nu prea are corespondent în România, cu excepția Vitan Estates și Stejarii.

„Ne-am gândit demult la un astfel de proiect. Avem deja apartamente de închiriat în Berlin, în Praga, unde deținem deja un proiect de 700 de apartamente și mai dezvoltăm unul”, susținea atunci Doron Klein, potrivit căruia compania nu mai are alte terenuri în Bucureşti, dar dacă va identifica şi va achiziționa va replica modelul de apartamente de închiriat, care crede că se va impune până la urmă și în România.

Te-ar mai putea interesa și
Călin Bichir, ACVATOT: Se impun măsuri pentru redresarea sectorului construcțiilor – Interviu
Călin Bichir, ACVATOT: Se impun măsuri pentru redresarea sectorului construcțiilor – Interviu
Instabilitatea pieței construcților se menține și la această oră, find provocată predominant de scumpirea tuturor materialelor care se folosesc în domeniu, după cum a declarat Călin Bichir,......
Record Curs BNR. Cel mai puternic leu în faţa euro, din martie 2021 şi până acum – 16.08.2022
Record Curs BNR. Cel mai puternic leu în faţa euro, din martie 2021 şi până acum – 16.08.2022
BNR a anunţat, marţi, 16 august 2022, un curs de referinţă de 4,8831 lei/euro, 4,8176 lei/dolar, 5,7936 lei/liră sterlină, ...
ONRC: Creştere de 19% a firmelor ce şi-au suspendat activitatea în primul trimestru din 2022
ONRC: Creştere de 19% a firmelor ce şi-au suspendat activitatea în primul trimestru din 2022
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele şase luni din 2022 a fost de 7.190, în creştere cu 18,98% ...
Criza energiei a lovit dur UE, în iunie 2022. Deficitul balanţei comerciale a ajuns la 34 mld. euro, de la un excedent de 14 mld. euro, în perioada similară din 2021
Criza energiei a lovit dur UE, în iunie 2022. Deficitul balanţei comerciale a ajuns la 34 mld. euro, de la un excedent ...
Uniunea Europeană a înregistrat în iunie un deficit al balanţei comerciale de 34 miliarde de euro, faţă de un excedent ...