AFI Park 3: Grad de ocupare de 100%, pe o piaţă a spaţiilor moderne de birouri de 2,15 milioane mp

Gradul de ocupare pentru spaţiile de birouri din AFI Park 3, clădire dezvoltată de grupul AFI Europe România, a ajuns la 100% prin preînchirierea a 6.000 de metri pătraţi de TELUS International Europe.
Economica.net - mar, 12 aug. 2014, 10:39
AFI Park 3: Grad de ocupare de 100%, pe o piaţă a spaţiilor moderne de birouri de 2,15 milioane mp

Stocul modern de spaţii de birouri din Bucureşti a ajuns în prezent la 2,15 milioane mp. Pentru a doua jumătate a anului se estimează a fi finalizaţi încă 70.000 mp.

Parcul de birouri AFI Park oferă spre închiriere peste 65.000 mp de spaţii de birouri, vizate în prezent de companii multinaţionale de IT&C. Prima clădire de birouri, AFI Park 1, cu o suprafaţă închiriabilă de 12.250 mp, este ocupată în proporţie de 100%. La data de 15 aprilie 2014, AFI Europe România a inaugurat AFI Park 2, cu o suprafaţă închiriabilă (GLA) de 12.200 mp şi închiriată în proporţie de 99,5%, în timp ce AFI Park 3 (circa 12.200 mp), care urmează să fie livrată în decembrie 2014, este deja pre-închiriată în proporţie de 100% de compania de IT Endava România şi TELUS International Europe. În aprilie 2014, AFI Europe România a început şi construcţia clădirii de birouri AFI Park 4&5, care va oferi proiectului o suprafaţă închiriabilă adiţională de 32.000 mp şi urmează să fie livrată în trimestrul patru din 2015.

AFI Europe România va dezvolta în viitorul apropiat două noi proiecte de retail, AFI Palace Arad, un parc de retail de 30.000 mp GLA, ce va fi construit în centrul oraşului Arad, pe un spaţiu de 80.000 mp, şi AFI Palace B.Noi, un centru comercial de 36.000 mp GLA ce va fi dezvoltat în Bucureştii Noi din sectorul 1 al Capitalei.

Pe segmentul clădirilor de birouri, AFI Europe România va dezvolta AFI Business Park Bucureşti, un parc de business clasa A cuprinzând 50.000 mp GLA, amplasat în imediata apropiere a hotelului J.W. Marriott şi a Parlamentului. Parcul de afaceri va consta în două clădiri de birouri de înălţime redusă şi un turn de birouri, cu multe spaţii verzi, spaţii moderne, high tech, într-un centru urban cu o piaţetă centrală şi grădini.

Preluarea totală de spaţii de birouri a fost, în trimestrul II din 2014, la nivel naţional, de aproximativ 67.000 metri pătraţi, o valoare cu 14% mai mare faţă de cea înregistrată în aceeaşi perioadă din 2013, conform raportului realizat de Jones Lang LaSalle (JLL). Cererea nouă de spaţii (incluzând contractele noi, extinderile şi pre-închirierile) a fost de peste 53.627 mp, în timp ce 13.401 mp au fost renegocieri.

Te-ar mai putea interesa și
Ciprian Ciucu: Lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar nu sunt la nivelul la care mă aşteptam
Ciprian Ciucu: Lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar nu sunt la nivelul la care mă aşteptam
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, declară că lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar că acestea nu sunt la nivelul la care se aştepta, menţionând în acest sens că "nu există......
Avertisment din Germania – Nivelul scăzut al râurilor afectează lanţurile de aprovizionare. Situaţia devine şi mai gravă
Avertisment din Germania – Nivelul scăzut al râurilor afectează lanţurile de aprovizionare. Situaţia devine şi ...
Confederaţia Industriei Germane (BDI) a avertizat marţi că nivelul scăzut al râurilor şi seceta ameninţă securitatea ...
Dosar Revoluţie 1989 – Rechizitoriu: „Într-o singură noapte, un singur regiment a executat aproape o jumătate de milion de trageri”
Dosar Revoluţie 1989 – Rechizitoriu: „Într-o singură noapte, un singur regiment a executat aproape o jumătate ...
În timpul luptelor duse în decembrie 1989 în zona Otopeni între diferite detaşamente militare cărora li se comunicase ...
Călin Bichir, ACVATOT: Se impun măsuri pentru redresarea sectorului construcțiilor – Interviu
Călin Bichir, ACVATOT: Se impun măsuri pentru redresarea sectorului construcțiilor – Interviu
Instabilitatea pieței construcților se menține și la această oră, find provocată predominant de scumpirea tuturor ...