AFIR deschide sesiuni de primire a proiectelor finanţate prin PNDR-2020, cu o alocare totală de 680,8 milioane euro

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) va deschide, din 3 mai, sesiunile de primire a proiectelor de investiţii, finanţate prin intermediul a 14 submăsuri din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020) pentru teritoriul naţional, dar şi pentru zona ITI Delta - Dunării, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei remis, miercuri, Agerpres.
Economica.net - mie, 26 apr. 2017, 14:28
AFIR deschide sesiuni de primire a proiectelor finanţate prin PNDR-2020, cu o alocare totală de 680,8 milioane euro

Fondurile totale nerambursabile disponibile solicitanţilor care doresc să obţină finanţare europeană însumează 680,8 milioane de euro, din care 53,5 milioane de euro sunt alocate investiţiilor din zona ITI Delta – Dunării.

‘Una din priorităţile Guvernului României este creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene. În această perioadă, ne-am implicat la capacitate maximă pentru a pregăti toate etapele procedurale necesare deschiderii sesiunii de primire a proiectelor de investiţii pentru toate submăsurile de finanţare din Program care se adresează beneficiarilor privaţi. Am dorit să lansăm toate aceste sesiuni, cu domenii de investiţie diversificate, pentru a oferi tuturor celor interesaţi şansa de a dezvolta o investiţie în mediul rural, cu fonduri din PNDR’, a declarat directorul general al AFIR, Adrian-Ionuţ Chesnoiu.

În intervalul 3 mai 2017 – 31 iulie 2017 AFIR lansează sesiuni de primire a proiectelor pentru submăsurile ‘Investiţii în exploataţii agricole’, ‘Investiţii în exploataţii pomicole’, ‘Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri’, ‘Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale’, ‘Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici’, ‘Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole’, ‘Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol’, ‘Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul pomicol’, ‘Investiţii în exploataţii agricole zona ITI – DD’, ‘Investiţii în exploataţii pomicole zona ITI – DD’, ‘Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale zona ITI – DD’, ‘Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici zona ITI – DD’, ‘Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole ITI – DD’.

De asemenea, în perioada 3 mai, ora 9:00 – 31 octombrie, ora 17:00, AFIR lansează şi sesiunea de depunere a proiectelor pentru Schema de minimis ”Sprijin pentru servicii de consultanţă în vederea implementării proiectelor de investiţii pentru procesarea şi marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole’.

Variantele finale ale Ghidurilor solicitantului pentru finanţarea investiţiilor agricole din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020) au fost publicate pe pagina oficială de internet a Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Potrivit unui comunicat al AFIR, remis marţi AGERPRES, ghidurile sunt valabile pentru sesiunea de primire a proiectelor din anul 2017 pentru investiţii în exploataţii agricole (submăsura 4.1, inclusiv pentru teritoriu ITI Delta Dunării) şi în exploataţii pomicole (submăsura 4.1a, inclusiv pentru teritoriu ITI Delta Dunării), pentru instalarea tinerilor fermieri (submăsura 6.1) şi pentru dezvoltarea fermelor mici (submăsura 6.3, inclusiv pentru teritoriu ITI Delta Dunării).

Totodată, au fost publicate şi Ghidurile finale pentru înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol (submăsura 9.1) şi în sectorul pomicol (submăsura 9.1a).

Conform prevederilor Regulamentului de organizare şi funcţionare a procesului de selecţie, sesiunea de primire a proiectelor se va deschide după minimum şapte zile de la data publicării versiunilor finale ale Ghidurilor solicitantului pe pagina de internet a AFIR, respectiv 25 aprilie, pentru Ghidurile aferente submăsurilor menţionate.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
BVB a pierdut 5 miliarde de lei din capitalizare în ultima săptămână
BVB a pierdut 5 miliarde de lei din capitalizare în ultima săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a pierdut 5,09 miliarde de lei din capitalizare, respectiv 2,12%, în această săptămână, ...
Ce aplicații de telefon folosesc cel mai des românii pentru Android și iOS
Ce aplicații de telefon folosesc cel mai des românii pentru Android și iOS
Aplicațiile pentru smartphone-uri, fie că vorbim de Android sau iOS, ne ușurează mult viața, iar în ultimii ani dispozitivele ...
Importurile de petrol și gaze ale României au totalizat 2,8 miliarde de euro, în primele zece luni din 2021
Importurile de petrol și gaze ale României au totalizat 2,8 miliarde de euro, în primele zece luni din 2021
România a importat, în primele zece luni din 2021, petrol brut şi gaze naturale în sumă de 2,831 miliarde euro, în ...