1EUR = 4.8344 RON | Bucureşti 34 º

News

AFP: Explozii puternice în centrul comercial Westgate de la Nairobi

Trei explozii puternice au fost auzite de jurnalişti AFP luni dimineaţa în centrul comercial Westgate, la Nairobi, unde forţe de ordine kenyene au lansat un nou asalt, în încercarea de a prelua controlul împotriva comandoului islamist baricadat de aproximativ 40 de ore în clădire, relatează AFP.

23 sep, 2013 | Mediafax

Exploziile au urmat unor tiruri puternice, care au durat aproximativ 15 minute, au precizat jurnalişti AFP prezenţi la faţa locului.

Forţele de securitate kenyene au efectuat un nou asalt, luni dimineaţa, împotriva islamiştilor înarmaţi baricadaţi în centrul comercial Westgate, la Nairobi, a declarat o sursă apropiată acestor forţe, relatează AFP.

Un jurnalist AFP prezent la faţa locului a auzit tiruri intense, de aproximativ 15 minute.

Un fotograf AFP, prezent de asemenea la faţa locului, a declarat că, după zgomot, părea că "tirurile vin de undeva din jurul centrului comercial sau proveneau de la un post de observaţie din acest centru comercial".

Armata kenyană a afirmat, în noaptea de duminică spre luni, că i-a izolat pe agresori, care deţin în continuare un număr nedeterminat de ostatici.

Cel puţin 68 de persoane au fost ucise începând de sâmbătă în atacul de la centrul comercial, revendicat de către insurgenţi islamişti somalezi shebab.

Aceştia afirmă că acţionează ca represalii faţă de o intervenţie militară kenyană în Somalia.

Cei mai mulţi dintre ostaticii luaţi de un comando islamist în centrul comercial Westgate la Nairobi au fost salvaţi, a anunţat duminică seara armata kenyană, precizând că forţele de securitate au reluat controlul asupra celei mai mari părţi a clădirii, relatează AFP.

"Cei mai mulţi dintre ostatici au fost salvaţi, iar forţele de securitate au preluat controlul" aproape asupra întregii clădiri, a anunţat armata kenyană într-un mesaj postat pe Twitter.

"Toate eforturile sunt în curs în vederea unei încheieri rapide a afacerii", a adăugat ea.

După aproximativ 20 de minute de la postarea acestui mesaj pe Twitter, jurnalişti prezenţi într-un post de salvare instalat în apropiere de centrul comercial pentru îngrijirea răniţilor nu au văzut, totuşi, vreun ostatic sosind.

Salvatori prezenţi într-un post avansat de salvare la Westgate au declarat, la rândul lor, că nu au primit vreun ostatic.

Atacul de la centrul comercial, revendicat de insurgenţi islamişti somalezi shebab, aflat în curs de sâmbătă, s-a soldat cu cel puţin 68 de morţi, potrivit Crucii Roşii kenyene.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO