AFP: Explozii puternice în centrul comercial Westgate de la Nairobi

Trei explozii puternice au fost auzite de jurnalişti AFP luni dimineaţa în centrul comercial Westgate, la Nairobi, unde forţe de ordine kenyene au lansat un nou asalt, în încercarea de a prelua controlul împotriva comandoului islamist baricadat de aproximativ 40 de ore în clădire, relatează AFP.
Economica.net - lun, 23 sept. 2013, 06:00

Exploziile au urmat unor tiruri puternice, care au durat aproximativ 15 minute, au precizat jurnalişti AFP prezenţi la faţa locului.

Forţele de securitate kenyene au efectuat un nou asalt, luni dimineaţa, împotriva islamiştilor înarmaţi baricadaţi în centrul comercial Westgate, la Nairobi, a declarat o sursă apropiată acestor forţe, relatează AFP.

Un jurnalist AFP prezent la faţa locului a auzit tiruri intense, de aproximativ 15 minute.

Un fotograf AFP, prezent de asemenea la faţa locului, a declarat că, după zgomot, părea că „tirurile vin de undeva din jurul centrului comercial sau proveneau de la un post de observaţie din acest centru comercial”.

Armata kenyană a afirmat, în noaptea de duminică spre luni, că i-a izolat pe agresori, care deţin în continuare un număr nedeterminat de ostatici.

Cel puţin 68 de persoane au fost ucise începând de sâmbătă în atacul de la centrul comercial, revendicat de către insurgenţi islamişti somalezi shebab.

Aceştia afirmă că acţionează ca represalii faţă de o intervenţie militară kenyană în Somalia.

Cei mai mulţi dintre ostaticii luaţi de un comando islamist în centrul comercial Westgate la Nairobi au fost salvaţi, a anunţat duminică seara armata kenyană, precizând că forţele de securitate au reluat controlul asupra celei mai mari părţi a clădirii, relatează AFP.

„Cei mai mulţi dintre ostatici au fost salvaţi, iar forţele de securitate au preluat controlul” aproape asupra întregii clădiri, a anunţat armata kenyană într-un mesaj postat pe Twitter.

„Toate eforturile sunt în curs în vederea unei încheieri rapide a afacerii”, a adăugat ea.

După aproximativ 20 de minute de la postarea acestui mesaj pe Twitter, jurnalişti prezenţi într-un post de salvare instalat în apropiere de centrul comercial pentru îngrijirea răniţilor nu au văzut, totuşi, vreun ostatic sosind.

Salvatori prezenţi într-un post avansat de salvare la Westgate au declarat, la rândul lor, că nu au primit vreun ostatic.

Atacul de la centrul comercial, revendicat de insurgenţi islamişti somalezi shebab, aflat în curs de sâmbătă, s-a soldat cu cel puţin 68 de morţi, potrivit Crucii Roşii kenyene.

Te-ar mai putea interesa și
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment menit să descurajeze turiştii să sosească în perioadele de vârf,......
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, ...
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei vândute în stațiile ...